Održan sastanak sa učesnicama studijske posjete Bugarskoj

01.03.2019

Danas je u prostorijama IPC Tehnopolis organizovan sastanak sa učesnicama projekta  „Podrška mladim ženama iz BiH i Crne Gore u preduzetništvu, zapošljavanju i liderstvu u IT-u“ koje će uz podršku našeg centra učestvovati u desetodnevnoj studijskoj posjeti Bugarskoj od 08. do 18. marta 2019. godine.

Izabranim mladim djevojkama prezentovan je projekat, njegov cilj, ali i ono najbitnije-detalji njihovog studijskog putovanja. One će aktivno učestvovati na radionici „Enchancing competitiveness of the Bulgarian and the EU economy through development of modern and working skills in the ICT/entrepreneurship sector“, a pored edukativnog dijela, imaće priliku da uživaju u vannastavnim aktivnostima u pogledu jednodnevnih izleta, kulturnih i gradskih tura i slično.

Ovih deset mladih djevojaka će se pridružiti koleginicama iz Mostara, Banja Luke i Budve, pa će ostvariti i nove kontakte i poznanstva.

Projekat FY4ICT ima za cilj da edukuje i motiviše mlade žene iz BiH i Crne Gore da započnu svoju karijeru podstičući preduzetnički duh u IT-u kroz razmjenu najboljih praksi i mobilnost za neformalno učenje u saradnji sa iskusnim partnerskim institucijama iz Evropske unije. Nosilac ovog projekta je INTERA Tehnološki Park, a partneri su: IPC Tehnopolis, Institut savremenih tehnologija Crne Gore, Opština Budva, Inovacioni centar Banja Luka, Bugarski centar za žene u tehnologiji  i Vedoma- Zavod za razvoj znanja i preduzetništva Slovenija. Projekat je finansiran sredstvima Evropske unije kroz program Erasmus +.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...