Održan sastanak u sklopu projekta „Supporting Female Youth from BiH and MNE in entrepreneurship, employment and leadership in ICT“

26.01.2018

Kick off sastanak u sklopu projekta „Supporting Female Youth from BiH and MNE in entrepreneurship, employment and leadership in ICT“ na kom je Tehnopolis partner održan je danas u Mostaru.

Ispred Tehnopolisa sastanku su prisustvovali Ratko Bataković, izvršni direktor, Đorđije Brkuljan, programski menadžer i Aleksandar Janičić, projekt menadžer.

Prvi projektni sastanak započeo je pozdravnom riječju voditelja projekta i prezentacijom svih projektnih partnera. Na sastanku su predstavljena  pravila programa Erasmus + i partnerski ugovor. Predstavnici su razgovarali i o planiranim projektnim aktivnostima, indikatorima i budžetu, a sastanak se završio prezentacijom gantograma.

Projekat FY4ICT ima za cilj da motiviše i edukuje mlade žene iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore da započnu karijere u ICT sektoru. Kroz projekat će se jačati preduzetnički duh razmjenom najboljih praksi i mobilnosti s ciljem neformalnog obrazovanja.

Projekat FY4ICT sprovodi se u sklopu programa Erasmus + i finansiran je sredstvima Evropske unije.

Nosilac projekta je INTERA Tehnološki park, a sprovodi se u saradnji sa Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis, Opštinom Budva,  Institutom savremenih tehnologija iz Podgorice, Inovacionim centrom iz Banja Luke,  Bugarskim centrom za žene u tehnologiji i VEDOMA Zavodom za razvoj znanja i preduzetništva.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...