Održana godišnja svečanost Ministarstva nauke: Tehnopolis dobitnik dva granta

11.12.2019

Ministarstvo nauke organizovalo je godišnju svečanost na kojoj je dodijeljeno skoro 3.5 miliona eura sredstava za stipendije za doktorska istraživanja, grantove za inovativne projekte, strateška partnerstva u sprovođenju pred-akceleracijskog programa inovativnih startapa i dva nova centra izvrsnosti.

Ministarka Sanja Damjanović se u svom obraćanju osvrnula na prethodne tri godine rada ovog ministarstva i istakla koliko su bile izazovne zbog brojnih aktivnosti, ali i pomaka u jačanju inovacionog ekosistema Crne Gore. „Znamo da naša zemlja ima izuzetne ljude, te se Ministarstvo vodi ambicioznom vizijom kako bi u oblasti nauke i inovacija postigli mnogo više”, navela je ona.

IPC Tehnopolis dobitnik je dva granta Ministarstva nauke, pa je ovom prilikom izvršni direktor, Ratko Bataković, primio grant za strateško partnerstvo pred-akceleracijskog programa za inovativne startapove – BoostMeUp, dok je menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva, Aleksandar Janičić, primio grant za inovativni projekat – UHURA – Inteligentna platforma za obradu ugovora.

Predsjednik Vlade Crne Gore, gospodin Duško Marković, prisustvovao je događaju i dodijelio stipendije za doktorska istraživanja.

Događaj je organizovan sa ciljem isticanja izuzetnog inovativnog potencijala pojedinaca i stimulisanja njihovog daljeg razvoja, kao i učešća u međunarodnim programima za nauku, inovacije i tehnološki razvoj i predstavljanja ovogodišnjih rezultata rada Ministarstva nauke.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...