Održana obuka iz Mehatronike u okviru iNnovaNet projekta

27.04.2022

U periodu od 19. do 21. aprila 2022. godine, u prostorijama JU “Tehnička škola“ Gradiška (BiH) održana je obuka za osoblje partnerskh institucija iNnovaNet projekta (IPNG) i korisnicima u projektu, i to osoblju Tehničke škole iz Gradiške, Mješovite srednje industrijske škole u Zenici, Gimnazije iz Podgorice, JU Srednje stručne škole – Nikšić i Prve stručne srednje škole iz Nikšića, iz Mehatronike.

Polaznici su imali priliku da, kroz trodnevnu praktičnu obuku, savladaju razne tehnike kao što su: Pneumatsko i elektropneumatsko upravljanje korišćenjem programa FluidSim, pneumatsko upravljanje pomoću PLC, daljinsko pneumatsko upravljanje i slično.

Obuku su organizovali partneri na projektu Grad Gradiška, dok je predavač na obuci bio je Mihajlo Stojčić, profesor sa Mašinskog fakulteta u Banja Luci.

U okviru navedenog projekta, IPC Tehnopolis će obezbijediti neophodnu opremu u vrijednosti od 70.000,00 EUR za opremanje kabineta za robotiku i mehatroniku za škole u Nikšiću i Podgorici, i to JU Srednju stručnu školu – Nikšić, Prvu stručnu srednju školu iz Nikšića i Gimnaziju ‘’Slobodan Škerović’’ iz Podgorice. Nakon nabavke opreme, obučeno osoblje će držati obuke učenicima navedenih škola.

Obuka je organizovana u okviru projekta iNnovaNet, koji je sufinansiran sredstvima ERDF i IPA II fondova Evropske unije.

Vodeći partner na projektu je Zenička razvojna agencija ZEDA (BiH), dok su projektni partneri IPC Tehnopolis, Industrijski park Nova Gradiška za razvoj i ulaganje (HRV) i Grad Gradiška (BiH).

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...