Okrugli sto povodom Inicijative za osnivanje Centra za mlade u Nikšiću

21.12.2017

Okrugli sto povodom Inicijative za osnivanje Centra za mlade u Nikšiću održaće se sjutra, 22.12.2017. godine sa početkom u 10h u Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis.

Cilj ovog okruglog stola je definisanje zajedničkih osnova i koraka moguće saradnje na ovom polju, a učešće će uzeti sve nevladine organizacije i institucije koje su pokazale interesovanje za samu ideju.

U okviru pomenutog okruglog stola će se prezentovati i dosadašnje realizovane aktivnosti, ali i razmotriti i definisati budući zajednički koraci ka ostvarivanju ideje za osnivanje Centra za mlade u Nikšiću.

Ideja “Centra za mlade”, kao multifunkcionalnog prostora, koji bi nudio različite sadržaje mladim ljudima u Nikšiću, predstavlja produkt jasne potrebe za unaprijeđenjem sadržaja koji postoje za mlade ljude, koji se tiču razvoja aktivnosti u oblasti neformalnog obrazovanja, kulturnog života i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena mladih ljudi.

U vremenima punih izazova za mlade u svijetu, sa mnoštvom mogućnosti koje se zbog brzine i količine informacija teško prihvataju, u vremenima post-tranzicije u kojima su pored političkog i ekonomskog sistema i vrijednosti, i porodica i autoritet dobili nove dimenzije i značenja, kao i lični ciljevi i snovi.
Mladi u Nikšiću, gradu koji je oduvijek ekonomski, univerzitetski, intelektualni, sportski i kulturni centar se nalaze u trenutku u kojem mogu da dobiju novi, trajni, sadržaj za promišljanje, akciju i kanalisanje svoje energije u korist zajednice.

Ova aktivnost je dio projekta „Od Centra bezbjednosti do Centra za mlade” koji je finansiran od strane Fonda za aktivno građanstvo – fAKT.

Povezani članci

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

Dvodnevni radni sastanak projekta "Knowhow Communities for Accelerating RTI Transfer in the Danube Region" (RTIT>>) uspješno je održan u Ljubljani. Ovaj sastanak je bio i prva prilika da se projektni partneri sretnu uživo i zajedno rade na definisanju koraka za...

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...