Otvaranje prvog Savjetovališta za zaštitu potrošača u Nikšiću

08.11.2017

Ministarstvo ekonomije u saradnji sa Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis u četvrtak, 9.11. organizuje konferenciju za medije povodom osnivanja prvog Savjetovališta za zaštitu potrošača u Nikšiću. Savjetovalište će otvoriti generalni direktor za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača Jovo Rabrenović u Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis sa početkom u 14 časova.

Cilj uspostavljanja Savjetovališta za potrošače je da se na stručan, nezavisan i objektivan način odgovori na probleme i potrebe potrošača. Formiranjem Savjetovališta stvoriće se uslovi za kvalitetnije i efikasnije informisanje potrošača, savjetovanje i rješavanje potrošačkih problema zajedničkim aktivnostima državnih i lokalnih organa, kao i nevladinog sektora.

Osnivanje Savjetovališta za zaštitu prava potrošača predviđeno je Zakonom o zaštiti potrošača i Planom aktivnosti o podizanju nivoa zaštite potrošača u jedinicama lokalne samouprave.

Konferenciji će prisustvovati predstavnici relevantnih institucija i drugih organizacija čija se djelatnost odnosi na zaštitu prava potrošača, kao i pisani i elektronski mediji.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...