Otvoren CODE Hub u BIT Centru u Tuzli

21.02.2019

U prostorijama BIT Centra u Tuzli juče je otvoren CODE Hub Tuzla, kao još jedan coworking prostor u okviru projekta CODE (Cooperation for Development of Business Evironment), čime je proširena mreža CODE Hub coworking prostora u regionu. Code Hub Tuzla je sastavni dio mreže coworking prostora koji se još nalaze u Nikšiću, Mostaru i Zadru. Ispred IPC Tehnopolis otvaranju su prisustvovali Ratko Bataković, izvršni direktor i Aleksandar Janičić, menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva.

Novi coworking prostor Code Hub Tuzla ima za cilj da doprinese razvoju preduzetništva, IT tehnologija, a prioritetno je namijenjem studentima koji će imati infrastrukturu i moći će se povezati s drugim timovima i pojedincima.

Otvaranje Code Hub-a Tuzla je obilježeno organizovanjem otvorenog dana za sve zainteresovane strane u okviru kog su se okupili ključni akteri projekta CODE, partneri BIT Centra Tuzla, studenti i predstavnici fakulteta, IT zajednice, lokalnih preduzeća i medija. Predstavnici BIT Centra Tuzla izvršni direktor Robert Martić i viša stručna saradnica Vedrana Ajanović su prisutnima, prije svega zainteresovanim studentima, pružili sve relevantne informacije o budućem radu Code Hub-a Tuzla.

Code Hub Tuzla će kao savremeno uređen i opremljen prostor svojim sadržajem biti idealno mjesto za sve timove s poslovnim idejama, startupe, IT preduzeća i stručnjake, ali i pojedince, studente, freelancere, digitalne nomade i turiste koji u trenutku prolaska kroz grad imaju potrebu za radnim mjestom. Svi korisnici ovog prostora na raspolaganju imaju radno mjesto, dodatnu opremu, prostorije za razgovore i pozive, salu za sastanke i kuhinju. Svi će oni imati i pristup mreži Code Hub coworking prostora i mnoštvu kontakata, ali i različitim meetupima, edukacijama i programima mentorske podrške.

Ujedno, predstavnici IPC Tehnopolis su iskoristili ovu priliku da uruče priznanje “INVENTA” za partnera 2018. godine predstavnicima Agencije za regionalni razvoj ZADRA NOVA, koji nijesu bili u prilici da prisustvuju novogodišnjem koktelu.

Sve relevantne informacije o radu Code Hub-a Tuzla možete naći na linku https://www.code-hub.eu/code-hub-tuzla a za dodatne informacije možete ih kontaktirati na [email protected]

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...