Otvoren Regionalni inovacioni startap centar Naučno tehnološkog parka Čačak

24.05.2019

Danas je otvoren Regionalni inovacioni startap centar Naučno tehnološkog parka Čačak. Kao rezultat protekle saradnje, gost na ovom događaju je bio i izvršni direktor Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis, Ratko Bataković. On se ovom prilikom sastao sa VD direktorom Naučno tehnološkog parka Čačak, Mirkom Pešićem, te im poželio uspjeh u radu i budućoj saradnji.
Novootvoreni centar je namijenjen mladim i motivisanim pojedincima i timovima koji žele da razvijaju inovativne startap ideje i unapređuju poslovno okruženje. On takođe predstavlja budućnost grada i regiona, jer posjeduje veliki potencijal za tehnološki i društveni razvoj. Opremljen je po svim savremenim standardima i sadrži coworking prostor, modernu konferencijsku salu, poslovne prostorije i najsavremeniju opremu iz oblasti informacionih tehnologija i robotike.


Pozdravne govore prilikom otvaranja održali su: premijerka Republike Srbije, Ana Brnabić, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Repunlike Srbije, Nenad Popović, gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, direktorica Naučno tehnološkog parka Beograd, Gordana Danilović Grković, kao i direktor Naučno tehnološkog parka Čačak, Mirko Pešić. Gospođa Brnabić je ovom prilikom pozvala sve zainteresovane da se prijave na javni poziv za korišćenje usluga Startap centra, kako bi što prije postali stanari i počeli da razvijaju svoj biznis. Kako je navela, mladi inžinjeri sada imaju uslove da ostanu u tom dijelu Srbije, razvijaju svoje ideje i da ih šalju u čitav svijet. Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Repunlike Srbije, Nenad Popović, rekao je da se, ukoliko Srbija želi razvijati svoju ekonomiju, mora ulagati u mlade talente i inovacije, a samim tim se mora stvarati i neophodna infrastruktura gdje bi se inovacije razvijale.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...