Otvorene prijave za „BoostMeUp” predakceleracijski program do 15. septembra

25.08.2023

Ekspertska podrška, novčana nagrada i učešće na međunarodnim konferencijama

Počelo je prijavljivanje za treću generaciju „BoostMeUp” predakceleracijskog programa u okviru kog se najbolji crnogorski startup-ovi razvijaju i lansiraju na tržiše. Svoju ideju ili kreativno rješenje mogu prijaviti svi kreativci, inovatori, preduzetnici i kompanije udruženi u timove, popunjavajući obrazac na sajtu www.boostmeup.me do 15. septembra 2023. godine.

Benefiti za učesnike su podrška renomiranih eksperata iz svih potrebnih oblasti kroz šest modula, materijalna podrška za razvoj ideje u iznosu od po 7.000 eura za šest najboljih timova, kao i pokrivanje troškova za učešće na međunarodnim konferencijama u cilju promocije svojih startapova za tri najbolja tima u finalu programa u visini od 4.000 eura po timu.

Najmanje šest ekipa proći će kroz šestomjesečni program obuka u okviru kojih će savladati šest modula:

  • razvoj biznis modela;
  • marketing istraživanje i analiza tržišta;
  • razvoj tehnologije i prototipiranje;
  • zaštita intelektualne svojine;
  • finansijski menadžment;
  • pitching i prezentacije.

Za svaki od navedenih modula, korisnici će imati na raspolaganju mentora sa regionalnim i međunarodnim iskustvom, kao i lokalnog mentora .

Za timove je, osim ekspertske, predviđena i finansijska podrška u iznosu od po 7.000 eura. Učesnicima će po završetku programa biti obezbijeđena i podrška biznis inkubatora, koja pored ostalog podrazumijeva korišćenje resursa Data centra, laboratorije za industrijski dizajn TechLab Tehnopolis, FILA inovacione laboratorije, biotehnološke laboratorije BioLab Tehnopolis, kao i korišćenje coworking prostora i ostale infrastrukture partnera projekta.

Specijalna nagrada za tri najuspješnija tima biće mogućnost da svoju ideju predstave na nekom većem regionalnom događaju na kom će se naći predstavnici VC fondova, biznis anđela, akceleratora i ostali potencijalni investitori, uz pokrivanje troškova u visini od 4.000,00 EUR po timu.

Poseban kvalitet programa i ove godine čine međunarodni, regionalni i nacionalni mentori: dr Petra Karanikić (Hrvatska), mr Marija Janjušević (Crna Gora), dr Vladimir Nedović (Holandija), dr Miloš Milošević (Srbija), dr Đorđe Ćelić (Srbija), mr Vladimir Vanja Vulić (Crna Gora) i drugi. Za specifične potrebe timova naknadno će biti obezbijeđeni adekvatni mentori s Univerziteta Crne Gore i iz mentorske baze NTP Beograd.

Predakceleracijski program „BoostMeUp” predstavlja nacionalnu platformu koja za cilj ima povećanje konkurentnosti i digitalizaciju privrede Crne Gore kroz razvoj inovativnog ekosistema i kreiranje inovativnih kompanija, podizanje znanja i vještina, kreiranje novih vrijednosti, preduzetničke kulture i olakšanog pristupa regionalnim i međunarodnim tržištima za inovativne i preduzetničke projekte. Program u potpunosti usklađen sa prioritetima S3 nacionalne strategije kojom se potencira novi model ekonomskog razvoja zasnovan na ciljanoj podršci naučno-istraživačkim i inovativnim aktivnostima i pogađa više UN ciljeva održivog razvoja (SDG).

Nosilac programa je Inovaciono preduzetnički centar „Tehnopolis”, a partneri su Naučno-tehnološki park Crne Gore, Univerzitet Crne Gore, Crnogorski Telekom i Naučno-tehnološki park Beograd. Program je sufinansiran od strane Fonda za inovacije Crne Gore.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...