Otvorene prijave za Cross Border Coworking Conference

22.09.2022

Prijave za dugoočekivano drugo izdanje Cross Border Coworking Conference napokon su otvorene – svoje mjesto možete osigurati već danas rezervacijom na linku!

Konferencija, kojom će se i ove godine promovisati regija kao destinacija za digitalne nomade, održaće se u ponedjeljak, 10.10. i utorak, 11.10.2022. godine u hotelu Termag na Jahorini. Konferencija će okupiti digitalne nomade, freelancere, turističke operatere, predstavnike javnog i civilnog sektora te ostale zainteresovane koji će kroz dva dana programa razmjenjivati iskustva i učiti o potrebama digitalnih nomada, ali i o načinima razvoja regije u smislu privlačenja ove ciljne grupe. Speed networking uz koktel zabavu, predavanja, dvije radionice i niz panel diskusija samo su neki od segmenata dinamičnog programa koji očekuje učesnike.

Prvo izdanje konferencije, koje je održano prošle godine u Budvi, okupilo je više od 180 učesnika iz svih djelova svijeta, a i ove godine učesnici će imati priliku družiti se sa govornicima iz različitih djelova svijeta koji već godinama aktivno učestvuju u promociji koncepta digitalnih nomada i coworkinga. Ova konferencija samo je jedan od alata kojim će se podstaći dijalog i networking između pojedinaca i organizacija koji zajednički mogu regiju pretvoriti u područje zanimljivo digitalnim nomadima, ali i drugim pojedincima koji mogu doprinijeti regionalnom razvoju.

Učešće na konferenciji, čiji je detaljan program moguće pronaći na službenoj stranici, potpuno je besplatno. Ipak, požurite, prijave su otvorene samo do nedjelje, 02.10.2022. godine do 23:59h.

Cross Border Coworking Conference 2022 organizuju INTERA Tehnološki Park, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis i Proaktiv kroz projekat Cross Border Coworking Cooperation finansiran sredstvima Fonda za Zapadni Balkan i Evropske unije u okviru Poziva za regionalne projektne prijedloge “Support to the Promotion of Civil Society regional activities in the Western Balkans“. Podršku organizaciji konferencije dali su i Švajcarski preduzetnički program te preduzeća Salto Systems, Elektroprivreda Crne Gore i ZenDev, a medijski pokrovitelji su Dnevni avaz, Bljesak, Nezavisne novine, Večernji list, RDV i Radio Sarajevo.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...