Otvorene prijave za ovogodišnji VIRAL hakaton

21.04.2022

Student si fakulteta u Banja Luci, Tuzli, Bijeljini, Mostaru ili Podgorici? Tražiš priliku za učenje i zabavu u isto vrijeme? Pratiš najnovije tehnološke trendove, a primjena informacionih tehnologija u poljoprivredi ti je posebno zanimljiva? Potvrdni odgovori na prethodna pitanja dovoljni su razlozi za prijavu za VIRAL hakaton 2022!

Šta te očekuje?

VIRAL hakaton, koji projektni partneri organizuju kroz istoimeni projekat sufinansiran sredstvima Evropske unije (kroz Erasmus + program) održaće će se od četvrtka, 12.05. do subote, 14.05.2022. godine. Ovogodišnje izdanje hakatona regionalnog je karaktera, a sa svojim kolegama ćeš se družiti u Prijedoru u prostorijama Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora (PREDA). Tokom 48 sati svi učesnici će uz pomoć iskusnih mentora raditi na razvoju mobilne aplikacije koja će riješiti izazov optimizacije klime u proizvodnim objektima – prikupljanje podataka sa senzora, autonomnu regulaciju i upravljanje. Učesnici će moći koristiti dodatnu opremu (Raspberry Pi i Micro Bit uređaje i slično) kako bi unaprijedili svoja rješenja, a program hakatona će uključiti motivaciona predavanja i radionice. Svoja idejna rješenja timovi će prezentovati pred stručnom komisijom, a najbolji će biti nagrađeni vrijednim nagradama koje su za njih osigurali Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske, Uprava Bosne i Hercegovine za zaštitu bilja, Grad Mostar, preduzeća Agrimatco i Virgin Pulse, kao i mnogi drugi prijatelji ovog događaja.

Kako se prijaviti?

Na VIRAL hakaton mogu se prijaviti timovi sastavljeni od studenata Univerziteta Banja Luka (jedan tim), Univerziteta u Tuzli i Univerziteta Bijeljina (jedan tim), Univerziteta u Mostaru (jedan tim), Sveučilišta u Mostaru (jedan tim), te Univerziteta Donja Gorica (jedan tim), a koji zadovoljavaju sljedeće kriterijume:

  1. Svi članovi tima moraju biti studenti;
  2. Dva člana tima moraju biti studenti poljoprivrednog fakulteta/prehrambene tehnologije;
  3. Dva člana tima moraju biti studenti fakulteta za informacione tehnologije/elektrotehnike;
  4. Maksimalan broj članova po timu je četiri.

Broj mjesta je ograničen, stoga, požuri i već danas se sa svojim timom prijavi na linku! Projektni partneri snose troškove prevoza, smještaja i svih obroka za učesnike.

Nosilac projekta VIRAL je Univerzitet u Banja Luci, a projekat sprovode Univerzitet Džemal Bijedić Mostar, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Tuzli/Elektrotehnički fakultet, Univerzitet Bijeljina, Univerzitet Donja Gorica, Univerzitet Waigeningen, Univerzitet Maribor, Univerzitet Bukurešt, Agro-voće, Jaffa-komerc, Plantaže 13. jul, Western Balkans Institute, Inovacioni centar Banja Luka, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis, INTERA Tehnološki Park i Crnogorska Asocijacija za nove tehnologije MANT.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...