Otvoreni dani nauke u Tehnopolisu

27.09.2016

Festival „Otvoreni dani nauke“ koji se ove godine šesti put održava, otvoren je sinoć na Cetinju, a danas počeo sa prikazivanjem programa u Nikšiću.

Prvi događaji  priređeni su u zgradi novootvorenog Inovaciono-preduzetničkog centra Tehnopolis.

Program u Nikšiću otvaraila je manifestacija ”Dani robotike”, koja je počela u 10h a završena je u 16h.

Pod sloganom ‘’Da li ste znali da i u Crnoj Gori žive roboti – Upoznajmo ove neobične mašine”, studenti  osnovnih i magistarskih studija mehatronike predstavili su javnosti svoje radove i projekte.

Takođe, na istom mjestu u istom terminu od danas do petka, 30. septembra posjetioci će moći detaljnije da se upoznaju sa virtuelnom tehnologijom kroz projekat ‘’Virtuelna stvarnost’’. Cilj tog projekta u najširem smislu je afirmacija inovativnih tehnologija i njihova višestruka primjena u raznim oblastima društvenog života, sa posebnim akcentom na edukaciju.

Realizacija podrazumjeva pružanje usluga prikazivanja virtuelne stvarnosti za širu javnost tokom „Dana nauke“ uz pomoć  DK2 Oculus Rift uređaja.

Pomoću uređaja posjetioci će imati priliku da se se upoznaju sa najsavremenijim edukativnim simulacijama i projektom pod nazivom „Virtuelni Kotor“, koji se sastoji iz edukativnog obilaska tog grada.

Pored Nikšića, predviđeno je da programi ove manifestacije budu izvedeni u Podgorici, Kolašinu, Mojkovcu i Kotoru.

Otvoreni dani nauke trajaće do 30. septembra.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...

Spremite se za jesen u znaku digitalnih nomada i rada na daljinu Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition   CBCC se vraća po četvrti put - predstavljamo Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati u...