Otvoreni dani nauke u Tehnopolisu

27.09.2016

Festival „Otvoreni dani nauke“ koji se ove godine šesti put održava, otvoren je sinoć na Cetinju, a danas počeo sa prikazivanjem programa u Nikšiću.

Prvi događaji  priređeni su u zgradi novootvorenog Inovaciono-preduzetničkog centra Tehnopolis.

Program u Nikšiću otvaraila je manifestacija ”Dani robotike”, koja je počela u 10h a završena je u 16h.

Pod sloganom ‘’Da li ste znali da i u Crnoj Gori žive roboti – Upoznajmo ove neobične mašine”, studenti  osnovnih i magistarskih studija mehatronike predstavili su javnosti svoje radove i projekte.

Takođe, na istom mjestu u istom terminu od danas do petka, 30. septembra posjetioci će moći detaljnije da se upoznaju sa virtuelnom tehnologijom kroz projekat ‘’Virtuelna stvarnost’’. Cilj tog projekta u najširem smislu je afirmacija inovativnih tehnologija i njihova višestruka primjena u raznim oblastima društvenog života, sa posebnim akcentom na edukaciju.

Realizacija podrazumjeva pružanje usluga prikazivanja virtuelne stvarnosti za širu javnost tokom „Dana nauke“ uz pomoć  DK2 Oculus Rift uređaja.

Pomoću uređaja posjetioci će imati priliku da se se upoznaju sa najsavremenijim edukativnim simulacijama i projektom pod nazivom „Virtuelni Kotor“, koji se sastoji iz edukativnog obilaska tog grada.

Pored Nikšića, predviđeno je da programi ove manifestacije budu izvedeni u Podgorici, Kolašinu, Mojkovcu i Kotoru.

Otvoreni dani nauke trajaće do 30. septembra.

Povezani članci

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Juče održanim MeetUp-om na temu potencijala za razvoj društvenog preduzetništva započela je faza Ideacije RISE (Regionalni inkubator za društveno preduzetništvo) projekta. Ovaj događaj je po prvi put okupio četvtu generaciju RISE timova, u cilju dodatne motivacije za...