Panel diskusija “Otvoreni podaci i ekonomija” u IPC Tehnopolis

02.03.2020

IPC Tehnopolis u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore organizuje panel diskusiju „Otvoreni podaci i ekonomija“, u cilju obilježavanja svjetske Nedjelje otvorenih podataka.

Događajem se želi široj javnosti, predstavnicima državnih i lokalnih institucija, NVO-a, a posebno biznis sektoru skrenuti pažnja na važnost otvorenih podataka kao i na mogućnosti koje tako dostupni podaci pružaju.

Tokom diskusije biće riječi o otvorenim podacima i njihovom značaju, nacionalnom čvorištu otvorenih podataka odnosno DATA HUB-u, ali i o otvorenim podacima u regionu.

Učesnice panela su: Nada Rakočević, sekretar odbora udruženja ICT – Privredna komora Crne Gore,  Bojana Bajić, načelnica Direkcije za interoperabilnost registara i normativne poslove – Ministarstvo javne uprave Crne Gore i Andreja Gluščević (TBC), projektna koordinatorka i ekspertkinja na polju otvorenih podataka, PALGO smart, Srbija.

Događaj je dio projekta „Otvoreni podaci za otvorene evropske inovacije“ – ODEON (“Open Data for European Open INnovation”) koji Privredna komora sprovodi u okviru Mediteranskog transnacionalnog programa saradnje „INTERREG Mediterranean”.

Panel diskusija će biti održana u multimedijalnoj sali IPC Tehnopolis u Nikšiću 5. marta 2020. godine, a agendu možete preuzeti ovdje.

Povezani članci

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

Dvodnevni radni sastanak projekta "Knowhow Communities for Accelerating RTI Transfer in the Danube Region" (RTIT>>) uspješno je održan u Ljubljani. Ovaj sastanak je bio i prva prilika da se projektni partneri sretnu uživo i zajedno rade na definisanju koraka za...

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...