Panel diskusija “Otvoreni podaci i ekonomija” u IPC Tehnopolis

02.03.2020

IPC Tehnopolis u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore organizuje panel diskusiju „Otvoreni podaci i ekonomija“, u cilju obilježavanja svjetske Nedjelje otvorenih podataka.

Događajem se želi široj javnosti, predstavnicima državnih i lokalnih institucija, NVO-a, a posebno biznis sektoru skrenuti pažnja na važnost otvorenih podataka kao i na mogućnosti koje tako dostupni podaci pružaju.

Tokom diskusije biće riječi o otvorenim podacima i njihovom značaju, nacionalnom čvorištu otvorenih podataka odnosno DATA HUB-u, ali i o otvorenim podacima u regionu.

Učesnice panela su: Nada Rakočević, sekretar odbora udruženja ICT – Privredna komora Crne Gore,  Bojana Bajić, načelnica Direkcije za interoperabilnost registara i normativne poslove – Ministarstvo javne uprave Crne Gore i Andreja Gluščević (TBC), projektna koordinatorka i ekspertkinja na polju otvorenih podataka, PALGO smart, Srbija.

Događaj je dio projekta „Otvoreni podaci za otvorene evropske inovacije“ – ODEON (“Open Data for European Open INnovation”) koji Privredna komora sprovodi u okviru Mediteranskog transnacionalnog programa saradnje „INTERREG Mediterranean”.

Panel diskusija će biti održana u multimedijalnoj sali IPC Tehnopolis u Nikšiću 5. marta 2020. godine, a agendu možete preuzeti ovdje.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...