Podgorica: Oko 100 studenata prisustvovalo info danu o Tehnopolisu na Ekonomskom fakultetu

27.03.2018

Predstavnice Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis, menadžerka biznis inkubatora Jelena Đedović i marketing menadžerka Aleksandra Mrkaić danas su održale gostujuće predavanje na Ekonomskom fakultetu u Podgorici. Oko stotinu studenata ovog fakulteta bilo je u prilici da u  okviru realizacije praktične nastave na predmetu Biznis čuje više detalja o nastanku Tehnopolisa, njegovim dosadašnjim i planiranim aktivnostima, kao i pojmovima kao što su biznis inkubator, coworking prostor i slično.

Na samom početku predavanja, studenti su upoznati sa razvojem Tehnopolisa od idejnog projekta i nekadašnjeg Doma vojske pa do današnjeg objekta koji se nalazi u centru Nikšića na površini od 2000 m2, i koji predstavlja prvi od tri impulsna centra u okviru budućeg Naučno-tehnološkog parka Crne Gore.

Predstavljeni su i rezultati koje je Tehnopolis generisao do kraja 2017. godine, uključujući rad biznis inkubatora, programskog i projektnog sektora, kao i sektora za marketing, strategiju i analizu. Kao neke od ključnih vrijednosti istaknute su: 7 aktuelnih projekata, 4 klastera, saradnja sa velikim brojem međunarodnih organizacija,  preko 200 radionica i oko 10.000 učesnika, itd.

Osim toga, učesnici su mogli da se upoznaju sa načinom rada i aktivnostima biznis inkubatora IPC Tehnopolis, koji trenutno podržava 24 stanara i to u okviru 4 vrste podrške koje pruža: infrastukturne, inkubacione, konsalting i podrške organizovanjem treninga. Posebno interesovanje studenti su iskazali kada je u pitanju postizanje održivosti jednog ovakvog projekta, kao i na koji način se oni mogu obratiti za podršku i na kojim lokacijama se očekuju budući impulsni centri.

Od velikog broja aktivnosti koje će Tehnopolis organizovati u narednom periodu, posebna pažnja je posvećena otvaranju CODE Hub-a, prvog coworking prostora u Nikšiću koji će biti otvoren krajem narednog mjeseca i koji će predstavljati svojevrsno jezgro za umrežavanje, razvoj saradnje i zajednički rad studenata, učenika, preduzetnika, digitalnih nomada i svih drugih ljudi koji su zainteresovani za razvoj preduzetništva i razmjenu informacija.

Sjajna atmosfera na Ekonomskom fakultetu upotpunjena je diskusijom o značaju umrežavanja, zajedničkog rada, kao i važnosti podrške koju biznis inkubatori poput Tehnopolisa pružaju početnicima u biznisu.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...