Posjetom Biolab-a Tehnopolis obilježen festival “Noć istraživača”

19.11.2020

Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis imao je čast da učestvuje u jednom od zanimljivih projekata koji se osim u Crnoj Gori održava u još 30 drugih zemalja svijeta.
Riječ je o festivalu „Noć istraživača“ u okviru kog mladi ljudi u Crnoj Gori imaju priliku da vide koliko nauka i nove tehnologije dramatično mijenjaju svijet, ali i kako istraživanja i inovacije utiču na ekonomiju i svakodnevni život, promovišući društvo bazirano na znanju.
U okviru festivala jedan od događaja je održan i u IPC Tehnopolis gdje su maturanti Gimnazije “Stojan Cerović” posjetili našu inovativnu laboratoriju Biolab Tehnopolis. Upoznali su se sa novim tehnologijama koje ova laboratorija koristi, njenim radom i mogućnostima. Naše kolege su odgovarale na njihova pitanja i približile im koliko su napredne tehnologije bitne za razvoj i napredovanje cijele naše zemlje.

Niz različitih aktivnosti u okviru festivala koji je posvećen mladim istraživačima nastaviće se i u drugim gradovima: Cetinje, Bijelo Polje, Tivat, Danilovgrad, Bar, Kolašin i Kotor, dok će se glavni događaj Noći istraživača, pod nazivom ZAMISLI BUDUĆNOST, održati 27.11.2020. u JU Muzeji i galerije u Podgorici.
Organizatori događaja su Fondacija za promovisanje nauke PRONA i Prirodnjački muzej Crne Gore, dok je pokrovitelj festivala Evropska komisija kroz projekat HORIZON2020.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...