Potpisan Memorandum o saradnji između IPC Tehnopolis i Fondacije Petrović Njegoš

23.05.2018

Memorandum o saradnji između Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis i Fondacije Petrović Njegoš potpisali su danas u prostorijama Tehnopolisa izvršni direktor Ratko Bataković i Njegova Ekselencija princ Nikola II Petrović Njegoš u prisustvu saradnika.

Princ Nikola je ocijenio da je Tehnopolis najbolji prostor u Crnoj Gori za realizaciju projekata koji omogućava mladima da idu svojim putem.

“Već smo organizovali radionice za mlade dizajnere, kojih ima veliki broj u Crnoj Gori, da mogu da rade ali i istovremeno besplatno pomažu firmama koje nemaju mogućnosti da razvijaju svoj marketing”, rekao je Petrović.

Kada je riječ o ekologiji, princ je ocijenio da je evidentan problem sa šumama i najavio da će pomoći da se uspostavi saradnja domaćih i inostranih stručnjaka i mogućnost da Kostarika objasni svoj ekološki put.

“Iako Kostarika i Crna Gora nemaju paralelne puteve, ta država ima strategiju koja bi mogla biti dobar primjer i kod nas”.

Istakao je da će se Fondacija ubuduće više usmjeriti na organizovanju i povezivanju u različitim oblastima od poljoprivrede i proizvodnje hrane do zaštite zdravlja.

„Sigurni smo da ćemo ostvariti uspjeh u planiranim projektima. S ovom saradnjom Fondacija Petrović Njegoš približava se Nikšiću, što je i očekivano s obzirom na tradiciju”, kazao je Bataković.

Cilj ovog Memoranduma je iniciranje uspostavljanja dugoročne saradnje u brojnim oblastima, a naročito u oblasti projektnih aktivnosti,  naučnoistraživačkom radu, investiranju, organizaciji obuka, donatorskih projekata, kao i drugim modalitetima saradnje.

Dodatno, memorandumom se utvrđuje i sistematski i dugoročni rad na jačanju svijesti o značaju naučno-tehnoloških parkova, kao i prepoznavanju i promovisanju potencijala za uspostavljanje i realizaciju zajedničkih projekata.

Fondacija Petrović Njegoš je neprofitna organizacija osnovana sa ciljem poboljšanja i unaprijeđenja kvaliteta života stanovnika Crne Gore i opšte društvene situacije u zemlji.  Od 2012. godine, kada je osnovana, Fondacija podržava i razvija projekte kroz saradnju sa brojnim partnerima iz državnog i privatnog sektora (ministarstva, organi lokalne samouprave, organizacije civilnog društva, privatne kompanije itd). Ključne oblasti djelovanja Fondacije su: solidarnost, zaštita životne sredine i održivi razvoj i kultura, istorija i edukacija.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...