Poziv za učešće na Capitalization seminar za MMSP u okviru BRE PLUS projekta

06.03.2023

Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis organizuje Capitalizion seminar za MMSP, koji će se održati 14. marta 2023. godine u prostorijama IPC Tehnopolis. Seminar se organizuje u okviru projekta BRE PLUS, koji predstavlja kapitalizaciju postignutih rezultata prethodno implementiranog BRE projekta, sufinansiranog od strane INTERREG IPA Programa prekogranične saradnje Italija – Albanija – Crna Gora 2014 – 2020.

Realizacijom BRE projekta ostvaren je njegov glavni cilj, a to je formiranje prvog prekograničnog poslovnog registra, koji predstavlja bazu podataka kompanija iz Italije, Albanije i Crne Gore. Capitalizion seminar za MMSP će okupiti projektne partnere i eksperte koji će kroz seriju prezentacija dati doprinos boljem razumijevanju BRE Platforme, te prepoznavanju njenog značaja u cilju daljeg razvoja biznis zajednice u Crnoj Gori i povezivanja MMSP sa međunarodnim tržištem. Dodatno, tokom Capitalizion seminar-a za MMSP, biće prezentovana i baza svih kompanija u Crnoj Gori, kreirana od strane Privredne Komore Crne Gore kroz BRE projekat.

Osim navedenog učesnici će imati prilike da se upoznaju sa aktivnostima koje Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma i Ministarstvo evropskih poslova Crne Gore implementiraju u cilju osnaživanja biznis zajednice u Crnoj Gori.

Dodatno, kroz niz prezentacija učesnici će imati priliku da saznaju više o internacionalizaciji i jačanju izvoznog potencijala MMSP, te da se upoznaju sa benefitima navedenog imajući u vidu da institucije čiji će predstavnici uzeti učešće u seminaru, pružaju podršku kompanijama u strateškom pozicioniranju kako na regionalnom tako i na svjetskom nivou. Tokom seminara učesnici će takođe biti u prilici da se upoznaju i sa procesom digitalizacije i internacionalizacije crnogorske ekonomije, kao i sa trenutnim stanjem naše ekonomije.

Na samom kraju učesnici će biti u prilici da se upoznaju sa poslovnom podrškom koju IPC Tehnopolis pruža MMSP, te da se upoznaju sa svim infrastrukturnim segmentima IPC Tehnopolis, koji su od značaja za dalji razvoj biznis zajednice.

Radni jezik seminara tokom uvodnog obraćanja, kao i tokom prezentacije projekta će biti engleski, dok će preostali dio seminara biti održan na crnogorskom jeziku.

Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete navedenom seminaru, najljubaznije Vas molimo da se registrujete imajući u vidu da je broj mjesta ograničen.

Registracija je dostupna na link-u.

Agenda je dostupna na link-u.

Povezani članci

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

Dvodnevni radni sastanak projekta "Knowhow Communities for Accelerating RTI Transfer in the Danube Region" (RTIT>>) uspješno je održan u Ljubljani. Ovaj sastanak je bio i prva prilika da se projektni partneri sretnu uživo i zajedno rade na definisanju koraka za...

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...