Poznati detalji programa trećeg izdanja Cross Border Coworking Conference

20.09.2023

Ostalo je nešto manje od mjesec dana do trećeg izdanja Cross Border Coworking Conference koja će i ove godine pažnju usmjeriti na potrebe digitalnih nomada i potencijal regiona da postane poželjna destinacija. Konferencija, koju zajednički organizuju Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis i INTERA Tehnološki Park u suorganizaciji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, održaće se u Nikšiću od ponedjeljka, 9.10. do srijede, 11.10.2023. godine.  

Program će i ove godine započeti u ponedjeljak u večernjim satima speed networking-om i opuštenim druženjem kako bi se svi učesnici mogli upoznati i ostvariti prve kontakte. Glavni dio programa planiran je za utorak kada će se razgovarati o potencijalu regiona za privlačenje digitalnih nomada, radu na daljinu i izazovima sa kojima se suočavaju digitalni nomadi. I ove će godine domaćin konferencije biti Tamara Kojić koja će odmah na početku, nakon pozdravnih govora, upoznati učesnike konferencije sa detaljima programa, ali i razlozima zbog kojih se ova konferencija organizuje već treću godinu zaredom. Nakon Tamare, Svetlana Tomković iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Stanislava Borovac, koordinatorka Turističkog klastera Hercegovina, će prezentovati trenutno stanje i potencijal ovih zemalja. Uopšte o digitalnim nomadima, njihovom stilu života i potrebama, govoriće Anna Dueck, a o radu na daljinu i iskustvu lokalnih preduzeća pričaće Vesna Jovanović Vojinović iz Kofax-a, Nedima Džaferagić, stručnjakinja za ljudske resurse, te Stjepan Buljat iz preduzeća Cognism. Program će obilježiti i interaktivne radionice tokom kojih će Francesco Cirillo, tvorac Pomodoro tehnike, pričati o upravljanju vremenom, a Shandra Barker o bornout sindromu. Program će upotpuniti i Ghada Ibrahim i Anna Maria Kochanska koje će kroz video predstaviti svoja iskustva o životu u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, a učesnici će se imati priliku da se upoznaju i sa predstavnicima 12 regionalnih coworking prostora koji će prezentovati svoje zajednice i resurse. O uključivanju digitalnih nomada u lokalnu zajednicu govoriće Steve Tsentserensky, a radionicu o ličnom brandingu održaće Tanja Džido, stručnjakinja za branding i marketing. Program će završiti prezentacijom Janoscha Dietricha koji će predstaviti coliving prostor Coconat te završnim riječima Tamare Kojić. Ove godine je uvedena i jedna novina – učesnike u srijedu očekuje idilično krstarenje Bokom Kotorskom i cjelodnevno druženje kao prilika za razmjenu utisaka i iskustava. 

Učešće na konferenciji je i ove godine besplatno, a svi zainteresirani se mogu prijaviti na službenoj web stranici 

Ovogodišnje izdanje je sufinansirano sredstvima Evropske unije i Vlade Njemačke kroz projekat Covid-19 Investment Response/EU4BusinessRecovery. Ovaj projekat implementira GIZ BiH sa ciljem smanjenja ekonomskih posljedica uzrokovanih COVID-19 pandemijom. Ovaj projekat, između ostalog, doprinosi jačanju kapaciteta turističkih operatera, razvoju održivog turizma i brendiranju Bosne i Hercegovine kao destinacije za digitalne nomade. Konferenciju su dodatno podržali Investiciono razvojni fond, Opština Nikšić, Stalna Radna Grupa za Regionalni Ruralni Razvoj (SWG), Turistička organizacija Nikšić, Nikšićko pozorište, ZenDev i DELI. Medijski pokrovitelji konferencije su Bljesak.info, Nezavisne novine i Večernji list.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...