Predstavnica Tehnopolisa na obuci za pisanje projekata za EU program Horizont 2020

08.11.2018

Predstavnica Tehnopolisa Miljana Peković danas je prisustvovala obuci za pisanje projekata za EU program Horizont 2020, koju je organizovalo Ministarstvo nauke u saradnji sa Evropskom unijom u hotelu Centreville u Podgorici.

Na samom početku, učesnicima se obratila ministarka nauke Sanja Damjanović, koja je tom prilikom istakla zadovoljstvo zbog velikog interesovanja za događaj, te ukazala na značaj umrežavanja i povezivanja, kako na međunarodnom nivou, tako i unutar zemlje.

Na seminaru učestvuje oko 100 polaznika iz različitih sektora, budući da sam program H2020 pruža mogućnosti za projekte kako fakultetima, tako i preduzećima, državnim organima i organizacijama civilnog društva. Program ima 3 glavna stuba, i to: izvrsna nauka, nauka za liderstvo u privredi, nauka za društvene izazove, dok su horizontalni prioriteti vezani za širenje izvrsnosti u manje razvijenim sredinama i nauku u društvu.

Treneri na dvodnevnoj obuci su predstavnici Centra za društvene inovacije iz Beča – Elke Dall i Phillip Brugner, dok su neke od ključnih tema sledeće:

 • Horizont 2020 – Mogućnosti učešća u Horizont 2020 pozivima za projekte
  • Paket H2020 za “widening” zemlje (u naučnom pogledu manje razvijene zemlje)
  • Priprema i podnošenje predloga projekata
  • Uspješni projekti iz Crne Gore
  • Finansijska pitanja: Kako budžetirati projekat
  • Praktični dio: pitanja i odgovori diskusija o konkretnim projektnim idejama ili konceptima za projekte učesnika.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...