Predstavnica Tehnopolisa prisustvovala sastanku sa Njemačkom agencijom za akademsku razmjenu (DAAD) i Ambasadom Njemačke o organizovanju prakse za studente

14.06.2018

Menadžerka biznis inkubatora IPC Tehnopolis Jelena Đedović danas je prisustvovala sastanku na Univerzitetu Crne Gore u Podgorici koji je organizovala nacionalna Erasmus+ kancelarija zajedno sa Njemačkom agencijom za akademsku razmjenu (DAAD) i Ambasadom Republike Njemačke u Crnoj Gori sa ciljem povezivanja univerziteta i kompanija iz dvije države i organizovanja studentske prakse.

Pored predstavnice Tehnopolisa, sastanku su prisustvovali i predstavnici eminentnih kompanija, obrazovnih institucija i organizacija iz Crne Gore, te visokoobrazovnih institucija iz Njemačke.

U uvodnom dijelu prisutnima se obratio rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić koji je predstavio dosadašnju saradnju UCG sa Njemačkom i istakao da se nada da će u narednom periodu saradnja biti još intenzivnija. Ambasador Njemačke u Crnoj Gori, Hans Ginter Matern rekao je da se raduje budućoj saradnji Njemačke i Crne Gore na polju obrazovanja i organizovanja studentskih praksi za studente ove dvije zemlje.

Vanja Drljević, koordinatorka nacionalne Erasmus+ kancelarije predstavila je projekat Erasmus+ i ukazala na rezultate koji su do sada postignuti, kao i na činjenicu da je kroz ovaj program do sada prošlo blizu 4.400.000 visokoškolaca.

U nastavku je uslijedio networking, u cilju direktnog povezivanja predstavnika crnogorskih univerziteta i kompanija sa predstavnicima njemačkih univerziteta.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...