Predstavnica Tehnopolisa prisustvovala STEMcon konferenciji u Podgorici

21.04.2018

Menadžerka biznis inkubatora IPC Tehnopolis, Jelena Đedović, prisustvovala je juče STEMcon konferenciji u Podgorici, koju su organizovali BEST Podgorica, Ministarstvo nauke i Univerzitet Crne Gore.

Učesnici konferencije bili su u prilici da prisustvuju predavanjima uglednih inženjera, profesora na fakultetima i predstavnika uspješnih kompanija, koji su govorili o poziciji mladih inženjera danas i svjetskim inovacijama u inženjerstvu koje mijenjaju svijet, te  zanimljivostima u svojim sferama djelovanja i drugim inspirativnim temama.

Na konferenciji su predstavljene sljedeće teme ,,Pobjeđuju najjači” – Valentina Komarova, magistar astrofizike i nebeske mehanike; ,,Strategija pametne specijalizacije: prioriteti i dijalog” – Đuro Kutlača, redovni profesor na Beogradskom univerzitetu i naučni savjetnik; ,,Zašto pokrenuti start up iz Crne Gore” – Dražen Žujović, osnivač prvog start up-a u Crnoj Gori Tour Via Me; ,,Uticaj savremenih tehnologija na svakodnevni život” – Stevan Šandi, istraživač i saradnik u nastavi na Univerzitetu Donja Gorica; ,,Finding your place” – Megan Lewis, bavi se konsultantskim uslugama, brendiranjem, pozicioniranjem na socijalnim mrežama i razvojem IT strategija; ,,Zašto biti inženjer u XXI vijeku” – Igor Vušanović, dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore; ,,Connected lighting” – Igor Strugar, osnivač i vlasnik kompanije Sienersys. 

Učesnici na panel diskusiji ,,Prilike za mlade u Crnoj Gori” bili su: Branka Žižić, Ministarstvo nauke; Andrea Popović, diplomirani politikolog i samostalna savjetnica u Direktoratu za mlade u Ministarstvu sporta; Bojan Burić, direktor Sektora direktnih kanala u Erste banci; Jeffrey Buxton, inženjer računarskih sistema sa preko 20 godina iskustva u avionskoj industriji i osnivač kompanije ,,Nova ivica”.

Predavanja su imala za cilj da inspirišu i podstaknu mlade u Crnoj Gori, kao i da predstave kakve su prilike za razvoj našeg društva u ovim oblastima. Na kraju dana održana je panel diskusija na kojoj su učesnici razgovarali o naučno-poslovnoj sceni u Crnoj Gori i mogućnostima za uspjeh na našem tržištu.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...