Predstavnica Tehnopolisa prisustvovala STEMcon konferenciji u Podgorici

21.04.2018

Menadžerka biznis inkubatora IPC Tehnopolis, Jelena Đedović, prisustvovala je juče STEMcon konferenciji u Podgorici, koju su organizovali BEST Podgorica, Ministarstvo nauke i Univerzitet Crne Gore.

Učesnici konferencije bili su u prilici da prisustvuju predavanjima uglednih inženjera, profesora na fakultetima i predstavnika uspješnih kompanija, koji su govorili o poziciji mladih inženjera danas i svjetskim inovacijama u inženjerstvu koje mijenjaju svijet, te  zanimljivostima u svojim sferama djelovanja i drugim inspirativnim temama.

Na konferenciji su predstavljene sljedeće teme ,,Pobjeđuju najjači” – Valentina Komarova, magistar astrofizike i nebeske mehanike; ,,Strategija pametne specijalizacije: prioriteti i dijalog” – Đuro Kutlača, redovni profesor na Beogradskom univerzitetu i naučni savjetnik; ,,Zašto pokrenuti start up iz Crne Gore” – Dražen Žujović, osnivač prvog start up-a u Crnoj Gori Tour Via Me; ,,Uticaj savremenih tehnologija na svakodnevni život” – Stevan Šandi, istraživač i saradnik u nastavi na Univerzitetu Donja Gorica; ,,Finding your place” – Megan Lewis, bavi se konsultantskim uslugama, brendiranjem, pozicioniranjem na socijalnim mrežama i razvojem IT strategija; ,,Zašto biti inženjer u XXI vijeku” – Igor Vušanović, dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore; ,,Connected lighting” – Igor Strugar, osnivač i vlasnik kompanije Sienersys. 

Učesnici na panel diskusiji ,,Prilike za mlade u Crnoj Gori” bili su: Branka Žižić, Ministarstvo nauke; Andrea Popović, diplomirani politikolog i samostalna savjetnica u Direktoratu za mlade u Ministarstvu sporta; Bojan Burić, direktor Sektora direktnih kanala u Erste banci; Jeffrey Buxton, inženjer računarskih sistema sa preko 20 godina iskustva u avionskoj industriji i osnivač kompanije ,,Nova ivica”.

Predavanja su imala za cilj da inspirišu i podstaknu mlade u Crnoj Gori, kao i da predstave kakve su prilike za razvoj našeg društva u ovim oblastima. Na kraju dana održana je panel diskusija na kojoj su učesnici razgovarali o naučno-poslovnoj sceni u Crnoj Gori i mogućnostima za uspjeh na našem tržištu.

Povezani članci

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Juče održanim MeetUp-om na temu potencijala za razvoj društvenog preduzetništva započela je faza Ideacije RISE (Regionalni inkubator za društveno preduzetništvo) projekta. Ovaj događaj je po prvi put okupio četvtu generaciju RISE timova, u cilju dodatne motivacije za...