Predstavnici Tehnopolisa na B2B SEE MEET Slovenia konferenciji u Mariboru

10.10.2018

Predstavnici Tehnopolisa – Ratko Bataković, izvršni direktor, Vanja Zorić Šundić, pomoćnica direktora, Aleksandar Janičić, menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva i Đorđije Brkuljan, menadžer za upravljanje programskim aktivnostima i razvoj preduzetništva od 10. do 11. oktobra prisustvuju  dvodnevnoj B2B konferenciji  jugoistočne Evrope SEE MEET Slovenia 2018 u Mariboru. Ovo je treće izdanje navedene konferencije koju ove godine organizuje Ministarstvo za ekonomski razvoj i tehnologiju Republike Slovenije i sedam regiona istočne Slovenije i na kojoj učestvuje preko 100 kompanija sa više od 150 predstavnika iz 10 zemalja.
SEE MEET Slovenia 2018 predstavlja jedinstvenu platformu za umrežavanje kompanija i institucija koje posluju u različitim sektorima, sa ovogodišnjim fokusom na proces digitalizacije poslovanja. Ovaj događaj ima za cilj pružanje podrške kompanijama da prošire svoje poslovanje na domaćim i međunarodnim tržištima, da ostvare nove poslovne kontakte i da dogovore saradnju na budućim zajedničkim projektima.
Pored Tehnopolisa, na navedenom događaju učestvuju naučno-tehnološki parkovi, institucije, velike kompanije i mala i srednja preduzeća koja posluju na lokalnim, nacionalnim i međunarodnim tržištima u različitim oblastima, od ICT-ja, metaloprerade, građevine, šumarstva, elektronike, turizma, itd.
U drugom  dijelu konferencije predstavnici Tehnopolisa su uzeli aktivno učešće u panelu i diskusiji na temu “Šta je novo u oblasti crowdfundinga? – diskusija o primjerima najbolje prakse u oblasti crowdfundinga” u okviru kog je prezentovano trenutno stanje u oblasti crowdfundinga u Sloveniji, zemljama regiona i trenutna situacija u Crnoj Gori. Dodatno, diskutovano je o budućem razvoju ovog koncepta, mogućnostima saradnje, i dodatno je najavljena međunarodna konferencija o alternativnom finansiranju koju će IPC Tehnopolis organizovati 18. i 19. decembra 2018. godine.
Događaj je organizovan u okviru projekta CROWDfunding to mainSTREAM innovation u okviru radnog paketa 6 – Pilot Akcije, terenske misije. Pored predstavnika Tehnopolisa na događaju učestvuju predstavnici projektnih partnera i drugih zainteresovanih strana iz Slovenije, Austrije, Hrvatske, Mađarske i Srbije.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...