Predstavnici Tehnopolisa na dvodnevnom kick-off sastanku FILA projekta u Bariju

12.06.2018

Dvodnevni kick-off sastanak projekta FILA, na kom Tehnopolis ima značajnu ulogu kao nosilac  jednog od ključnih radnih paketa, počeo je danas u Mediteranskom agronomskom institutu Bari. IPC Tehnopolis na sastanku predstavljaju menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva Aleksandar Janičić i menadžer za upravljanje programskim aktivnostima i razvoj preduzetništva Đorđije Brkuljan.

Prvi dan sastanka počeo je radionicom „Evropsko partnerstvo za inovaciju“ na kojoj su govorili Damiano Petruzzella, menadžer projekta, Vincenzo Verrastro iz Mediteranskog poljoprivrednog instituta Bari, Massimiliano Schiralli iz Nacionalne ruralne mreže – CREA, Luigi Trotta, menadžer divizije za konkurentnost agro-prehrambenih lanaca i Luigi Scamarcio iz Regije Apulija.

Pored predstavnika partnerskih organizacija, drugog dana će sastanku prisustvovati i predstavnik Zajedničkog tehničkog sekretarijata (JS) programa Interreg IPA CBC Italija-Albanija-Crna Gora. Tokom istog dana biće predstavljen i IPC Tehnopolis, odnosno njegova uloga u projektu i radni paket 1 čiji je nosilac.

FILA projekat (Jačanje i unapređenje prekogranične mreže za inovaciju kroz laboratorije za fertilizaciju i inovaciju u agro-hrani za jačanje veze između istraživanja i malih i srednjih preduzeća ) se sprovodi od 3. aprila 2018. godine do 2. aprila 2020. godine kroz program Interreg IPA CBC Italija-Albanija-Crna Gora. Nosilac projekta je Mediteranski agronomski institut Bari (IT), a partneri na projektu su: Region Apulija – Odjeljenje za poljoprivredu, ruralni i ekološki razvoj (IT), Regionalna agencija za razvoj 3 (Korce, Elbasan, Berat) (AL), Albanska agencija za razvoj investicija – AIDA (AL), Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis (ME) i Ministarstvo ekonomije Crne Gore (ME).

Budžet projekta je 1.044.547,80 eura, a budžet IPC Tehnopolis  je 175.277,60 eura.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...