Predstavnik Tehnopolisa na kick-off sastanku BRE projekta u Tirani

21.06.2018

Menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva, Aleksandar Janičić, trenutno prisustvuje dvodnevnom kick off sastanku u Tirani u okviru projekta BRE na kom je IPC Tehnopolis jedan od partnera. Sa crnogorske strane, partner na projektu je i Privredna komora Crne Gore, a vodeći partner je Privredna komora iz Tirane.

Tokom prvog dana partneri će, pored predstavljanja svog rada, predstaviti i radne pakete čiji su lideri.

Implementacija ovog projekta je izuzetno značajna za razvoj biznis okruženja u Crnoj Gori i njegovog povezivanja sa mađunarodnim tržištem, jer će se kroz navedeni projekat napraviti partnerska platforma sa bazom podataka o kompanijama iz tri zemlje, u kojoj će tri biznis registra biti objedinjena. Takođe će se izraditi mapa postojećih izvora i baza podataka koja sadrži informacije o preduzećima, te dati preporuka za univerzalni sistem biznis registara. Pored navedenog, aktivnosti sprovedene ovim projektom imaju za cilj unapređenje kapaciteta institucija i kompanija kako bi se razvijala saradnja i inovacija na međunarodnom nivou.

Projekat BRE je počeo 15.03.2018. i trajaće dvije godine, a finansiran je kroz  program Interreg  IPA CBC Italija – Albanija – Crna Gora.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...