Predstavnik Tehnopolisa na međunarodnom SEE MIKTA seminaru za inovacije i preduzetništvo

23.11.2017

Na poziv Ambasadora  Republike Koreje u Srbiji Nj. E. Yoo Dae Jong-a i direktora Korejske Agencije za promociju trgovine i investicija KOTRA Sung Gi Lee-ja, predstavnik IPC Tehnopolis Aleksandar Janičić prisustvuje međunarodnom seminaru SEE MIKTA Inovacije i preduzetništvo u hotelu Crown Plaza u Beogradu.

Događaj je okupio više od 100 stručnjaka, privrednih i lokalnih lidera, preduzetnika, predstavnika diplomatskog kora i donosilaca odluka iz zemlje i inostranstva. Ključni govornici bili su: ambasador Meksika u Srbiji Nj.E. Marco Antonio García Blanco, renomirani svjetski stručnjaci za digitalizaciju i IT – dr Reinhard Scholl iz Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU), Felix Petersen, generalni direktor Samsung NEXT Europe i Lim Jung Wook, generalni direktor Start-up Alliance Korea, kao i Igor Savić, direktor australijsko-srpske privredne komore i Vukašin Stojkov, osnivač StartIt Srbija.

U okviru seminara su predstavljeni modeli razvoja start-up zajednice u Meksiku, Indoneziji, Koreji, Turskoj i Australiji, te obrađene teme kreiranja ekosistema za preduzetništvo, investiranja u inovacije i otključavanja potencijala start-up kompanija.

Osim toga, održan je i sastanak sa gdinom Lim Jung Wook-om u cilju transfera znanja, tehnologije i najbolje prakse u procesu izgradnje start-up ekosistema.

Prisustvo na navedenom seminaru predstavlja priliku za dalje širenje partnerstva i rada na konkretnim projektima IPC Tehnopolis sa Republikom Korejom, ali i ostalim zemljama MIKTA platforme.

Seminar je zaključen networking događajem, uz degustaciju autentičnih proizvoda iz zemalja MIKTA

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...