Prezentovan projekat “Agro dizajn – crnogorska kultura hrane”

10.11.2017

U Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis danas je prezentovan projekat “Agro dizajn – crnogorska kultura hrane” u organizaciji Ministarstva kulture i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Ovaj projekat ima za cilj da kroz inovativan pristup i saradnju sa predstavnicima kreativnog sektora, proizvođačima i prerađivačima u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, promoviše i brendira vrijednosti Crne Gore kao specifične ekološke i kulinarske destinacije.

Prema riječima načelnice Direkcije za politiku kvaliteta u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, Merise Čekić, taj resor vidi ovaj projekat kao jako koristan pa je zato i ušao u partnerski odnos sa Ministarstvom kulture, te smatra da poljoprivredni proizvođači upakovanih proizvoda imaju zakonsku obavezu deklarisanja svojih proizvoda.

„Negdje smo prepoznali da većina proizvođača radi to na jako niskom nivou, da su deklaracije dosta vizuelno nedopadljive i neprilagođene i prepoznali smo potrebu da se uključi i struka, takoreći dizajneri, da pomognu našim privrednim proizvođačima da što bolje osmisle marketing deklaraciju promocije svojih poljoprivrednih proizvoda, a sve u cilju boljeg pozicioniranje na tržištu“, objasnila je ona istakavši da sve već firme imaju veoma dobar dizajn, što se, kako kaže, može i prepoznati.

Iako je privlačno luksuzno pakovanje, dodaje da ipak nisu svi proizvodi brendovi i ne trebaju svi biti skupim pakovanjima i deklaracijama.

„Potrebno je sve elemente lijepo upakovati i dobro izložiti, raditi na svom marketingu. Možda se to i jeftinijim varijantama, ima mnogo dobrih primjera, ali ima i mnogo loših primjera koji se trebaju dorađivati i popravljati“, poručila je ona.

Projekat „Agro Dizajn – crnogorska kultura hrane“ osmišljen je u okviru Vladinog programa Kreativna Crna Gora: Identitet, imidž, promocija 2017-2020, sa ciljem mapiranja i promocije lokalnih i regionalnih identiteta, posebnosti i vrijednosti crnogorske kulture hrane.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...