Prezentovan projekat “Agro dizajn – crnogorska kultura hrane”

10.11.2017

U Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis danas je prezentovan projekat “Agro dizajn – crnogorska kultura hrane” u organizaciji Ministarstva kulture i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Ovaj projekat ima za cilj da kroz inovativan pristup i saradnju sa predstavnicima kreativnog sektora, proizvođačima i prerađivačima u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, promoviše i brendira vrijednosti Crne Gore kao specifične ekološke i kulinarske destinacije.

Prema riječima načelnice Direkcije za politiku kvaliteta u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, Merise Čekić, taj resor vidi ovaj projekat kao jako koristan pa je zato i ušao u partnerski odnos sa Ministarstvom kulture, te smatra da poljoprivredni proizvođači upakovanih proizvoda imaju zakonsku obavezu deklarisanja svojih proizvoda.

„Negdje smo prepoznali da većina proizvođača radi to na jako niskom nivou, da su deklaracije dosta vizuelno nedopadljive i neprilagođene i prepoznali smo potrebu da se uključi i struka, takoreći dizajneri, da pomognu našim privrednim proizvođačima da što bolje osmisle marketing deklaraciju promocije svojih poljoprivrednih proizvoda, a sve u cilju boljeg pozicioniranje na tržištu“, objasnila je ona istakavši da sve već firme imaju veoma dobar dizajn, što se, kako kaže, može i prepoznati.

Iako je privlačno luksuzno pakovanje, dodaje da ipak nisu svi proizvodi brendovi i ne trebaju svi biti skupim pakovanjima i deklaracijama.

„Potrebno je sve elemente lijepo upakovati i dobro izložiti, raditi na svom marketingu. Možda se to i jeftinijim varijantama, ima mnogo dobrih primjera, ali ima i mnogo loših primjera koji se trebaju dorađivati i popravljati“, poručila je ona.

Projekat „Agro Dizajn – crnogorska kultura hrane“ osmišljen je u okviru Vladinog programa Kreativna Crna Gora: Identitet, imidž, promocija 2017-2020, sa ciljem mapiranja i promocije lokalnih i regionalnih identiteta, posebnosti i vrijednosti crnogorske kulture hrane.

Povezani članci

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

Dvodnevni radni sastanak projekta "Knowhow Communities for Accelerating RTI Transfer in the Danube Region" (RTIT>>) uspješno je održan u Ljubljani. Ovaj sastanak je bio i prva prilika da se projektni partneri sretnu uživo i zajedno rade na definisanju koraka za...

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...