Program obilježavanja petog rođendana IPC Tehnopolis

01.09.2021

17. septembra 2016. godine započeli smo našu priču u zgradi u kojoj se sada nalazimo. U nju smo unijeli mnogo rada i truda, ali i dobre energije koju smo prenosili i na sve one koji su sa nama sarađivali.

Tokom pola decenije rada bilo je mnogo izazova, ali uz pravilno postavljene ciljeve ostvarili smo značajne rezultate na polju inovacija i preduzetništva, ali i razvoja ovog ekosistema u Crnoj Gori.

U sklopu obilježavanja petogodišnjice organizovaćemo nekoliko događaja. U nastavku vam predstavljamo planirani program i raspored:

  • 03. i 06. 09. 2021.Dan otvorenih vrata Biotehnološke laboratorije BioLab Tehnopolis, na kojem će studenti Biotehničkog, Prirodno-matematičkog i Metalurško-tehnološkog fakulteta, kao i firme, koje su potencijalni budući korisnici, biti u prilici da se upoznaju sa mogućnostima i uslugama naše Laboratorije kroz obuku o korišćenju drona za praćenje vegetacionog ciklusa, prikaz analize na PCR uređaju i predstavljanje druge opreme kojom Laboratorija raspolaže.
  • 07. 09. 2021.Press konferencija IPC Tehnopolis i ICT Cortex-a, gdje ćemo sa predstavnicima ICT Cortex-a prezentovati podršku koju će Tehnopolis u okviru projekta 2CODE pružiti ovom najvećem IT klasteru u Crnoj Gori. Osim toga, biće potpisana i pristupnica kojom će IPC Tehnopolis postati počasna članica Klastera.
  • 10. 09. 2021.Interaktivna prezentacija FabLab-a, kada će se studenti Mašinskog i Arhitektonskog fakulteta, učenici gimnazija u Nikšiću i Podgorici i svi zainteresovani građani upoznati sa 3D tehnologijom koja uključuje: 3D modelovanje, 3D skeniranje, rad na softverima za pripremu G-koda, pripremu štampača i 3D štampu, ali i CNC mašinama za obradu drveta.
  • 14 – 16. 09. 2021.Hakaton: Smart Nikšić – Pametna rješenja za održivi razvoj, namijenjen mladim ljudima iz Crne Gore i regiona, koji će nakon 48h rada ponuditi rješenja za neke od ključnih problema naše opštine u oblastima pametnog upravljanja i turizma. Svi detalji o hakatonu biti predstavljeni 2. septembra, kada će biti otvorene prijave koje će trajati do 10. septembra.

Povezani članci

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

Dvodnevni radni sastanak projekta "Knowhow Communities for Accelerating RTI Transfer in the Danube Region" (RTIT>>) uspješno je održan u Ljubljani. Ovaj sastanak je bio i prva prilika da se projektni partneri sretnu uživo i zajedno rade na definisanju koraka za...

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...