Program podrške klasterima: Za klastere 150 hiljada eura

18.05.2018

U sklopu Javnog poziva za učešće u „Programu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za period 2017-2020 godina“, za 2018. godinu koji je raspisan 10. maja raspoloživa sredstva za ovu godinu su 150.000 eura, saopšteno je danas tokom info dana Ministarstva ekonomije u Tehnopolisu.

U okviru javnog poziva Ministarstvo ekonomije odobrava finansijsku pomoć do 50 odsto ukupnih opravdanih troškova, odnosno do 65 odsto za klastere iz manje razvijenih jedinica lokalne samouprave, i to u iznosu najviše do 15.000 eura po jednom projektu.

 “Strateški prioritetne djelatnosti koje su predmet sufinansiranja obuhvataju: preradu poljoprivrednih proizvoda/prehrambenu industriju, drvopreradu, ostale proizvodne djelatnosti (u skladu sa Programom), turizam i ugostiteljstvo. Tokom trajanja Javnog poziva Ministarstvo će organizovati info dane kako bi prezentovalo Program i pružilo sve potrebne informacije zaiteresovanim klasterima”, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Konkursna dokumentacija za učešće u ovom Programu može se preuzeti lično u prostorijama Ministarstva ekonomije, kao i na web stranici www.mek.gov.me, a potrebno je dostaviti do 11.juna.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...