Prvi međunarodni virtuelni sajam u oblasti informaciono komunikacionih tehnologija – SmAgTech EXPO

04.10.2021

Umrežavanje, saradnja s preduzećima iz drugih sektora te dijeljenje stečenih iskustava često su najznačajni faktor poslovnog uspjeha. Ovo su samo neke od mogućnosti koje će moći iskoristiti svi oni koji budu učestvovali na SmAgTech EXPO događaju – prvom međunarodnom virtuelnom sajmu o primjeni informaciono komunikacionih tehnologija u poljoprivredi.

Sajam zajednički organizuju visokoobrazovne institucije, tehnološki parkovi i preduzeća iz regiona, a finansiran je sredstvima Evropske unije kroz projekt Vitalizing ICT Relevance in Agricultural Learning (VIRAL) iz Erasmus + programa. SmAgTech EXPO je jedinstvena prilika za okupljanje, razmjenu znanja i iskustava, te ostvarivanje kontakata za buduću saradnju.

Dvodnevni program SmAgTech EXPO događaja, koji će se održati putem specijalizovane online platforme u utorak, 16.11. i srijedu 17.11.2021. godine, obuhvatiće sajamski i konferencijski dio namijenjen ne samo poljoprivrednim preduzećima i srodnim organizacijama, nego i predstavnicima javne uprave, IT sektora, kao i studentima.

Konferencijski program uključuje niz tematskih predavanja, prezentacija i panel diskusija iz svijeta poljoprivrede i primjene informaciono komunikacionih tehnologija u poljoprivredi. Posebno mjesto zauzima osvrt na nedavno organizovane hackathone u Banja Luci, Mostaru i Nikšiću, kao alat promocije saradnje studenata i preduzeća kroz praktičan rad.

U sajamskom dijelu će se predstaviti preduzeća, organizacije i srodni projekti iz različitih dijelova Evrope. Dio sajma je posvećen promovisanju angažovanja i zapošljavanja studenata kroz ostvarivanje prvog kontakta s potencijalnim poslodavcima.

Bilo da ste predstavnik privatnog, javnog ili nevladinog sektora ili ste student nekog od poljoprivrednih fakulteta u regionu, rezervišite ove datume u svoj kalendar – SmAgTech EXPO besplatni događaj je izvrsna prilika za ostvarivanje kontakata, početak nove saradnje i pronalaženje potencijalnog poslodavca.

Koordinator VIRAL projekta je Univerzitet u Banja Luci, a projekt realizuju Univerzitet Džemal Bijedić Mostar, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Tuzli, Univerzitet Bijeljina, Univerzitet Donja Gorica, Univerzitet Waigeningen, Univerzitet Maribor, Univerzitet Bukurešt, Agro-voće, Jaffa-komerc, Plantaže 13. jul, Western Balkans Institute, Inovacioni centar Banja Luka, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis, INTERA Tehnološki Park i Crnogorska Asocijacija za nove tehnologije MANT.

Više informacija o projektu VIRAL potražite na http://viralerasmus.org/

Povezani članci

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Juče održanim MeetUp-om na temu potencijala za razvoj društvenog preduzetništva započela je faza Ideacije RISE (Regionalni inkubator za društveno preduzetništvo) projekta. Ovaj događaj je po prvi put okupio četvtu generaciju RISE timova, u cilju dodatne motivacije za...