Prvi sekretar japanske Ambasade u Beogradu u radnoj posjeti Tehnopolisu

20.09.2018

Prvi sekretar japanske Ambasade u Beogradu Shunsuke Ono danas je boravio u radnoj posjeti Tehnopolisu.

Menadžerka biznis inkubatora Jelena Đedović na sastanku je prezentovala misiju i ciljeve Tehnopolisa, sa posebnim akcentom na aktivnostima koje su do sada sprovedene. Kada je riječ o projektima, istakla je rad na jačanju startap zajednice kao fokus Tehnopolisa, te da je u toku implementacija pet EU projekata koji imaju za cilj razvoj preduzetničkog i startap ekosistema, kako u Nikšiću, tako i u cijeloj Crnoj Gori.

Investicione potencijale opštine Nikšić, kao i podsticaje koje Opština pruža stranim investitorima predstavio je Aleksandar Janičić, menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva. Poseban fokus je stavljen na mogućnost investiranja u dio projekta Doma Revolucije kao jednog od planiranih razvojnih projekata Tehnopolisa. Tom prilikom predstavljen je i sadržaj planiranog projekta, te je bilo riječi i o konkretizaciji mogućeg investiranja.

Na sastanku se diskutovalo i o uspostavljanju direktne bilateralne saradnje sa institucijama i fondovima iz Japana, a kao jedan od aspekata saradnje definisana je i mogućnost organizovanja različitih kulturnih događaja u cilju promovisanja japanske kulture.

Ovo je druga posjeta delegacije Japana Tehnopolisu, koja ima za cilj upoznavanje sa ekonomskim i investicionim potencijalima opštine Nikšić.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...