Radionica „Kako unaprijediti mali i srednji biznis?“

04.09.2019

Za sve one koji su početnici u poslu ili su u fazi razvoja, a žele da unaprijede svoje poslovanje, IPC Tehnopolis u saradnji sa Novom Ivicom organizuje radionicu na temu „Kako unaprijediti mali i srednji biznis?“

Ovog puta svoja znanja i iskustva sa zainteresovanim učesnicima će podijeliti pet američkih predavača, stručnjaka iz ove oblasti: David Parks, Stephen Boyd, Tim Taylor, Shirley Mitchell i Rodney Welch.

Teme koje će biti obuhvaćene radionicom su:

  • Izrada biznis plana
  • Upravljanje finansijama
  • Projektni menadžment
  • Dizajn usmjeren na kupca
  • Poslovna etika

Radionica će biti održana 11. septembra, od 9 do 14h u multimedijalnoj sali IPC Tehnopolis. Ukoliko ste zainteresovani da uzmete aktivno učešće i da stečena znanja primijenite na vaš biznis, pošaljite prijavu na email: [email protected] najkasnije do 09. septembra.

*O predavačima:

– David Parks ima više od 30 godina iskustva u javnom računovodstvu gdje je obavljao usluge revizije, poreza i poslovnog savjetovanja za klijente u nekoliko industrija. Tokom posljednjih 15 godina, Parks je proveo većinu svog profesionalnog vremena radeći na poslovnim procjenama i uslugama podrške i parničnog postupka. Obavljao je procjene i usluge planiranja i izveštavanja o porezu na imovinu, poklone i dohodak, transakcijama akcionara itd.

– Stephen Boyd je osnivač J. Stephen Boyd, CPA, PSC, koji ima preko 35 godina iskustva u pripremi poreza za pojedince i firme, finansijskom planiranju i uslugama osiguranja. Osim toga, Boyd pomaže pojedincima i porodicama u ostvarivanju finansijskih ciljeva kroz HD Vest Investment Services, a njegovo znanje, iskustvo i posvećenost su bili od velike pomoći njegovim klijentima.

– Tim Taylor je doktorirao u oblasti građevinarstva i dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Taylor je autor ili koautor više od 80 publikacija, učesnik brojnih velikih konferencija, a budući da voli da dijeli svoje znanje sa drugima bio je predavač na konferencijama više puta.

– Shirley Mitchell je inžinjer, pronalazač, autor i govornik sa više od 20 godina iskustva u oblasti globalnog upravljanja programima, tehnologije, razvoja proizvoda, IT, korisničkog iskustva, prodaje i marketinga. Trenutno radi u Valvoline-u kao menadžer za digitalnu prodaju.

– Rodney Welch je diplomirani računovođa, bio je jedan od osnivača ogranka VKU-a Alpha Kappa Psi i osnivač Welch & Company, CPAs, PSC. Svoju nesebičnu pomoć zajednici pruža kroz brojne volonterske usluge.

 

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...