Radionica o očuvanju biodiverziteta i zaštitu cetaceana u Južnom Jadranu

21.06.2024

Otvorene prijave

Otvoren je poziv za učešće na radionici pod nazivom ‘Workshop on Data Analysis through Citizen Science‘, koju IPC Tehnopolis organizuje u sklopu Biotours 2.0 projekta, a koja će se održati 27. juna 2024. godine u hotelu Sato u Sutomoru.

Ova cjelodnevna radionica će okupiti predstavnike istraživačkih centara, istraživače i zainteresovane javne subjekte sa ciljem definisanja zajedničke strategije i budućih konkretnih aktivnosti za zaštitu biodiverziteta i cetaceana u Jadranskom moru.

Događaj će uključivati debatu o mogućnostima za unapređenje metodologije za prikupljanje podataka kroz građansku nauku, sa fokusom na analizu prikupljenih podataka, a kao polazne osnove za kreiranje novog zajedničkog plana za očuvanje biodiverziteta i zaštitu cetaceana u Južnom Jadranu.

Detalji događaja:

  • Datum: 27. jun 2024. godine
  • Lokacija: Hotel Sato, Sutomore
  • Radni jezik: Engleski (usled transnacionalnog karaktera projekta)

Ko se može prijaviti?

  • Predstavnici istraživačkih centara;
  • Istraživači;
  • Zainteresovani javni subjekti.

Da bi prisustvovali radionici prijavite se putem linka https://bit.ly/4bjzIjL do ponedjeljka 24. juna. Svi kandidati će biti obaviješteni o ishodu prijave.

Na radionici će učestvovati predstavnici partnerskih ustanova Jonian Delphin Conservation iz Italije i  Albanian Association of Geographers iz Albanije.

Ova radionica je organizovana u sklopu projekta ‘BIOdiversity and ciTizen science crOss border strategy in soUth adRiatic to protect cetaceanS 2.0- BioTours 2.0’, koji je sufinansiran od strane Evropske unije u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA III).

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...

RTIT >> Projektni sastanak i studijska posjeta Ninbergu

RTIT >> Projektni sastanak i studijska posjeta Ninbergu

Od 28. do 29. maja 2024. godine održana je studijska posjeta Ninbergu u sklopu RTIT >> projekta, na kome je IPC Tehnopolis vodeći partner. Trinaest projektnih partnera iz osam zemalja okupili su se kako bi razmijenili ideje o prenosu znanja, tehnologija i...