Sedmi Green Culture Forum u Tehnopolisu

15.05.2018

U okviru sedmog Green Culture Foruma, u Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis 24. maja 2018. godine predavanja će održati Faris Oweis, potpredsjednik korporativnog razvoja u kompaniji Digital Town iz Londona i preduzetnica Maja Beriša, predstavnica BENE organskih pića.

Faris Oweis je potpredsjednik korporativnog razvoja u kompaniji Digital Town iz Londona. Zalaže se za društveni uticaj kompanije i sarađuje direktno sa gradskim donosiocima odluka. Njegov cilj je da zadrži sredstva u lokalnim ekonomijama, kreira rješenja za društvene izazove, unaprijedi usvajanje blockchain tehnologija u gradovima i iskorijeni socijalnu nejednakost putem otporne digitalne ekonomije. Ovo je Farisu pružilo bogatu perspektivu o tome kako vlada, preduzeća i članovi zajednice mogu zajedno da kreiraju svijetliju budućnost.

Preduzetnica Maja Beriša rođena je u Crnoj Gori 1968. godine, studirala je Rudarsko inženjerstvo na Rudarsko-geološkom fakultetu Univerziteta u  Beogradu. Decembra 1998. došla je u Veliku Britaniju. Februara 2002. počinje poslovanje sa italijanskim partnerom i otvara italijanski restoran La Dolce Vita u Ashfordu u Kentu. U aprilu 2006. preuzima mali Hotel sa restoranom u Ashfordu. U martu 2013. restaurira staru imovinu koja se nalazi pod II stepenom zastite, mijenja joj upotrebu i započinje novi biznis Plumpton House B&B u hamletu Hinxhill, Ashford, Kent. U aprilu 2017. počinje sa investicijom u Crnoj Gori u partnerstvu sa bliskim lokalnim uzgajivačem organskog voća i povrća. Koncept je partnerstvo sa lokalnim ljudima čija je ambicija da njeguju organsku proizvodnju i integrišu ih u posao stvarajući lanac vrijednosti. Biznis će voditi računa o ublažavanju bilo kakvog uticaja na životnu sredinu, a fabrika je izgrađena sa svim planovima i dozvolama za organsku proizvodnju. U decembru 2017. godine ona uspješno završava online program Univerziteta Kembridž za upravljanje održivim poslovima na Kembridž institutu za liderstvo u održivosti (CISL), dobila je sertifikat sa Univerziteta u Kembridžu, kao i sertifikat kontinuiranog profesionalnog razvoja (CPD). Podstaknuta novim znanjem, trenutno je u pregovorima za otvaranje održivog italijanskog restorana i promovisanje prirode u novoizgrađenom marinskom kompleksu u zalivu Luštica.

Prezentacije će se održati u coworking prostoru IPC Tehnopolis sa početkom u 12 časova.

Prijave su obavezne putem mejla [email protected]. Broj mjesta je ograničen.

Green Culture Forum je sedmodnevna manifestacija koja se održava od 20. do 27. maja u Ulcinju, Kotoru, Baru, Tivtu, Cetinju, Nikšiću, Budvi, Bijelom Polju i Podgorici.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...