Širenje CODE Hub mreže u regionu: Otvoren CODE Hub na Sveučilištu u Zadru

09.07.2018

U prostorijama Studentskog doma Sveučilišta u Zadru danas je otvoren CODE Hub Zadar, kao još jedan coworking prostor u okviru projekta CODE (Cooperation for Development of Business Evironment) u sklopu kojeg je u maju otvoren CODE Hub Nikšić u Tehnopolisu. Ispred IPC Tehnopolis otvaranju su prisustvovali Aleksandar Janičić, menadžer za upravljanje projektima i unapređenje preduzetništva i Đorđije Brkuljan, menadžer za upravljanje programskim aktivnostima i unapređenje preduzetništva.

Novi coworking prostor Code Hub Zadar uspostavljen je u sklopu prekograničnog projekta CODE i rezultat je saradnje i ulaganja Grada Zadra, Sveučilišta u Zadru i Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.  Cilj projekta je doprinos promociji i razvoju preduzetništva zasnovanog na inovacijama, znanju i novim tehnologijama te na drugim odgovarajućim projektima u području poslovnog povezivanja preduzetnika i obrazovanja, istaknuo je na otvaranju menadžer projekta CODE, Josip Milić.

“Želimo da ovaj prostor doprinese razvoju preduzetništva, IT tehnologije, prvenstveno studentima koji će imati infrastrukturu i moći će se povezati s drugim timovima i pojedincima, te da bude središte za razvoj IT tehnologije u Gradu Zadru”, rekao je Milić.

U okviru prekograničnog projekta CODE (Interreg IPA program prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020.), osim zadarskog otvorena su još tri CODE Huba – u Nikšiću, Mostaru i Tuzli.

Osim umrežavanja i razmjene dobrih poslovnih praksi, predstavnici Tehnopolisa su na ovom događaju imali priliku da razgovaraju o budućim projektima.

Vrijednost projekta CODE je 883.555, 54 EUR, od čega je 85% sufinansirano od strane EU.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...