Smart Trio Business Forum vol.3: Inovacije u šumarstvu u susret klimatskim promjenama

23.09.2019

Klimatske promjene i njihov negativan uticaj su teme o kojima se najviše priča u posljednje vrijeme, budući da su jedna od najvećih prijetnji sa kojima se čovječanstvo suočava. Među negativnim uticajima koje one imaju, najvažniji su oni koji se odnose na životnu sredinu i šume koje su ugožene i polako nestaju.

Mi smo odlučili da na trećem Smart Trio Business Forum-u razgovaramo sa eminentnim stručnjacima na temu „Inovacije u šumarstvu u susret klimatskim promjenama“ i da na taj način damo doprinos unapređenju rješenja ovog problema. Na panelu će govoriti:

  • Saša Orlović, direktor Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu iz Novog Sada,
  • Nikolaj Stojanov, direktor Forest Protection Station iz Sofije,
  • Branko Tasovac, direktor Centra za gazdovanje kršom (JPŠ Šume Republike Srpske) iz Trebinja.

Panelisti će kroz svoja iskustva govoriti o unapređenju resursa baziranim na inovativnim ekološkim i energetskim dostignućima kako bi se usljed učestalih klimatskih promjena uticalo na smanjenje rizika negativnih posljedica u oblasti šumarstva.

Panelom će moderirati Ranko Kankaraš, načelnik Direkcije za šumarstvo u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže kako bi zajednički pronašli potencijalna inovativna rješenja za suzbijanje ovog problema koji se tiče svih nas. Događaj će biti organizovan 27. septembra, sa početkom u 18h, u Coworking prostoru IPC Tehnopolis.

Povezani članci

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Juče održanim MeetUp-om na temu potencijala za razvoj društvenog preduzetništva započela je faza Ideacije RISE (Regionalni inkubator za društveno preduzetništvo) projekta. Ovaj događaj je po prvi put okupio četvtu generaciju RISE timova, u cilju dodatne motivacije za...