Studijska posjeta Wiener Neustadt-u Austrija u cilju razvoja crowdfundinga u Crnoj Gori

05.09.2018

Predstavnici Tehnopolisa zajedno sa stanarima biznis inkubatora IPC Tehnopolis, partnerima iz Ministarstva ekonomije Crne Gore i predstavnicima start-up zajednice aktivno učestvuju na aktivnostima u okviru studijske posjete Wiener Neustadt-u (Austrija). Studijsku posjetu organizuje kompanija Con Plus Ultra u okviru CrowdStream projekta u periodu od 5. do 6. septembra 2018. godine.

U sklopu ove posjete naši predstavnici će imati priliku da razmijene znanja i iskustva sa predstavnicima Evropske Mreže za crowdfunding (ECN) i nosiocima uspješnih crowdfunding kampanja i projekata iz Austrije, prisustvuju prezentaciji rada “Centra za tehnologiju i istraživanje”, kao i da prisustvuju događaju “Danube Crowd Day” na kom će biti prisutni ključni akteri iz ove oblasti u Austriji.

Osim upoznavanja sa razvojem crowdfundinga u Austriji i dunavskom regionu, cilj studijske posjete je i upoznavanje sa modelima podrške koje javne institucije obezbjeđuju za crowdfunding inicijative u Austriji, kao i razmjena iskustava i diskusija o mogućnostima za unapređenje okvirnih uslova za crowdfunding u dunavskom regionu i u Crnoj Gori. Poseban značaj navedene aktivnosti je mogućnost razmjene iskustava o zakonskom okviru u ovoj oblasti u Austriji, s obzirom da je u Crnoj Gori u toku izrada Zakona o alternativnim modelima finansiranja.

Predstavnici Tehnopolisa na navedenoj posjeti su izvršni direktor Ratko Bataković, pomoćnica direktora Vanja Zorić Šundić, menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva Aleksandar Janičić, menadžer za upravljanje programskim aktivnostima i razvoj preduzetništva, Đorđije Brkuljan, stanari biznis inkubatora IPC Tehnopolis Milovan Kadović – Bad Brain i Dalibor Peković – ChoDex studio i Lazar Nenezić, Savjetnik u Direkciji za investicije i unapređenje poslovnog ambijenta u Ministarstvu ekonomije Crne Gore.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...