Svečanim događajem obilježen početak radova na izgradnji Doma digitalne revolucije

11.09.2023

Danas je na platou Doma revolucije svečanim događajem obilježen početak radova na izgradnji Doma digitalne revolucije.

Događaj je otvorila Biljana Šćepanović, ministarka nauke i tehnološkog razvoja, naglasivši da početak transformacije i konstrukcije jednog ovakvog objekta jeste prilika da on postane simbol ne samo moći i inovacija, već i da u pogledu funkcionalnsosti dobije vitalnu ulogu u oblikovanju Nikšića i crnogorske inovativne zajednice. Ministarka Šćepanović je dodala da će Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja, zajedno sa IPC Tehnopolis, nastaviti da se bori za inovativnu zajednicu kako bi u kontinuitetu dobijala na raspolaganje prostor i programe za razvoj vještina, prilike za umrežavanje, rad, zapošljavanje i saradnju.

Prisutnima se obratio i predsjednik opštine Nikšić, Marko Kovačević koji je istakao da sinergija Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja, Opštine Nikšić, Uprave za kapitalne projekte i Tehnopolisa daje rezultate dobijanjem multifunkcionalnog prostora za razvoj kreativne industrije i drugih komercijalnih usluga.

Nemanja Vuković, presjednik Skupštine opštine Nikšić je rekao da je obaveza opštine da podrži svaku inicijativu koja će stimulisati produktivnost i posvećenost radu. „U tom kontekstu smo Tehnopolis prepoznali kao partnera koji uspješno znanje i ambicije pretvara u bolje svih nas“, istakao je gospodin Vuković.

Gđa Maja Delić iz Uprave za kapitalne projekte se osvrnula na aktivnosti koje je ova institucija u prethodnom periodu realizovala u saradnji sa nadležnim ministarstvom i Opštinom Nikšić i dodala da se jedna od njih upravo odnosi izgradnju Doma digitalne revolucije površine 930 kvadratnih metara čija je vrijednost radova preko 724 000 eura.

Prisutne je na kraju pozdravio i izvršni direktor IPC Tehnopolis, Đorđije Malović i apostrofirao da se izgradnjom ovog objekta stvaraju uslovi da se nakon opremanja njegovih prostorija pruži snažna podrška daljem razvoju inovativnih kompanija, sa fokusom na kreativne industrije, što će dalje dati dodatan impuls razvoju lokalne i nacionalne ekonomije a time pozicionirati Nikšić kao centar kreativne industrije u Crnoj Gori.

Dom digitalne revolucije će inovativnim pristupom, kreativnim i promišljenim tretmanom postojećeg prostora i valorizacijom njegovih potencijala postati jedan novi multifunkcionalni prostor za razvoj kreativne industrije kako u Nikšiću tako i u Crnoj Gori. Dom digitalne revolucije će dodatno omogućiti dalji razvoj servisa i usluga IPC Tehnopolis, a u skladu sa strateškom vizijom njegovog razvoja koji će pored servisa podrške omogućiti i razvoj novih, komercijalnih usluga. Razvojem postojećih i planiranjem budućih infrastrukturnih segmenata, kao i usluga, IPC Tehnopolis će uticati na povećanje potražnje pojedinaca, timova, mikro i malih kompanija za kancelarijskim i kreativnim prostorima u cilju dostupnosti buduće opreme i servisa.

Početak radova na izgradnji je omogućen kontinuiranom sinhronizovanom aktivnošću i uspješnom saradnjom opštine Nikšić, IPC Tehnopolis, Uprave za kapitalne projekte i Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...