Svečano otvaranje početka radova na izgradnji Doma digitalne revolucije

07.09.2023

Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis organizuje svečani događaj povodom otvaranja početka radova na izgradnji Doma digitalne revolucije koji će se održati 11. septembra tekuće godine sa početkom u 10h na platou Doma revolucije u Nikšiću.

Početak radova će ozvaničiti Biljana Šćepanović, ministarka nauke i tehnološkog razvoja,  Marko Kovačević, predsjednik Opštine Nikšić, Nemanja Vuković, predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Maja Delić, Uprava za kapitalne projekte i  Đorđije Malović, izvršni direktor IPC Tehnopolisa.

Dom digitalne revolucije će inovativnim pristupom, kreativnim i promišljenim tretmanom postojećeg prostora i valorizacijom njegovih potencijala postati jedan novi multifunkcionalni prostor za razvoj kreativne industrije kako u Nikšiću tako i u Crnoj Gori. Dom digitalne revolucije će dodatno omogućiti dalji razvoj servisa i usluga IPC Tehnopolis, a u skladu sa strateškom vizijom njegovog razvoja koji će pored servisa podrške omogućiti i razvoj novih, komercijalnih usluga.

Razvojem postojećih i planiranjem budućih infrastrukturnih segmenata, kao i usluga, IPC Tehnopolis će uticati na povećanje potražnje pojedinaca, timova, mikro i malih kompanija za kancelarijskim i kreativnim prostorima u cilju dostupnosti buduće opreme i servisa. Obezbjeđivanje i opremanje navedenih prostora za potrebe pružanja neophodne podrške i pružanja komercijalnih usluga dodatno će osnažiti kapacitete IPC Tehnopolis za kreiranje i rast inovacionih kompanija iz sfere kreativne industrije koje će dati dodatan impuls razvoju lokalne i nacionalne ekonomije a time pozicionirati Dom digitalne revolucije, IPC Tehnopolis i Nikšić kao centar kreativne industrije u Crnoj Gori.

Početak radova na izgradnji je omogućen kontinuiranom sinhronizovanom aktivnošću i uspješnom saradnjom opštine Nikšić, IPC Tehnopolis, Uprave za kapitalne projekte i Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...