Tehnopolis i hakaTON prezentovani na prvoj ljetnjoj školi startup-a

18.09.2019

Na prvoj ljetnjoj školi startup-a “Montenegrin Summer Startup School“, naša koleginica Anja Grabovica, asistentkinja na aktivnostima razvoja biznis inkubatora, prezentovala je učesnicima IPC Tehnopolis, njegovo poslovanje, događaje koje organizuje, biznis inkubator, najznačajnije projekte, a poseban akcenat je stavljen na ovogodišnji hakaTON kao jednu od najznačajnijih aktivnosti u 2019. godini.

 

Učesnici su tokom prezentacije bili u prilici da saznaju više o samom pojmu hakatona, načinu organizacije ovakvog događaja i svim detaljima prvog mejkerskog međugeneracijskog hakaTON-a održanog u Nikšiću, kao i o idejnim rješenjima svih učesnika.

Anja je nakon predavanja odgovarala na pitanja učesnika o jesenjoj sezoni obuka i prvom Regionalnom kampu za mlade preduzetnike koji IPC Tehnopolis organizuje u oktobru.

Školu su svečano otvorile ministarka nauke dr Sanja Damjanović i rukovodilac projekta doc. dr Milena Đukanović. Škola traje u periodu od 16. do 21. septembra u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru. 

Tokom prvog dana učesnici su zahvaljujući Milu Raduloviću, osnivaču  startup-a Marleq, saznali više o tehnološkim startup-ovima, kao i putu do investicija, dok im je Mirsad Hadžalić predstavio crnogorsku startup scenu i važnost predstavljanje ideje na pravi način.

Koncept škole je kreiran tako da učesnici pored teorijskog dijela imaju vježbe i radionice, koje će im pomoći da nova znanja primijene na praktičnim primjerima.

Foto izvor: Open box

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...