Tehnopolis i ove godine na konferenciji Spark.me u Budvi

26.05.2018

Ovogodišnjoj konferenciji Spark.me, kao i ranijih godina, u budvanskom hotelu Mediteran, osim predstavnika Tehnopolisa, prisustvuje i jedan od korisnika podrške inkubacije Tehnopolis-a, Dalibor Peković koji predstavlja svoj startap ChoDex.

Ove godine konferenciji prisustvuje više stotina učesnika koji su u prilici da na jednom mjestu čuju lidere iz oblasti marketinga, biznisa, preduzetništva, inovacija, informacionih tehnologija, kao i eksperte za društvene medije. Dodatno, ova konferencija je okupila marketare, startapove, predstavnike brojnih biznis inkubatora, fondova i akceleratora, kao i studente i druge ljude željne znanja.

Konferenciju je otvorio jedan od glavnih govornika ove godine, Mark Schaefer, globalno poznati govornik, autor mnogih bestselera i poslovni konsultant koji piše na Blogu Grow – jednom od prvih pet marketinških blogova na svijetu. Mark je na inspirativan način objasnio prisutnima zašto budućnost marketinga zavisi od pojedinaca i količinie emocija koje unesu u svoje kampanje. Njegovi klijenti uključuju start-up i globalne brendove kao što su Adidas, Cisco, Johnson & Johnson, Dell, Pfizer i vladu Velike Britanije. Mark je napisao šest bestselera i nalazi se na sedmom mjestu najviše pomenutih od strane CMO-a na Twitter-u, i među prvih 10 najviše ritvitovanih marketinških autoriteta u svijetu.

Nakon njega, uslijedila je energična prezentacija predavača u čijem predavanju smo uživali i prošle godine, Jona Burkharta, koji je više puta nagrađivan kao govornik, strateg za sadržaj i koautor knjige Newsjacking: The Urgent Genius of Real-time Advertising. Osim pokretanja marketinške agencije TBC Global, razvija interaktivne igre koje poboljšavaju i pojačavaju razvoj marketing sadržaja. Jon radi u odboru  najveće svjetske konferencije o inovacijama South by Southwest Interactive (SXSW), kao i SEAT (Sports and Entertainment Alliance in Technology). 2017. godine stvorio je i vodio jedinstveni interaktivni kurs “Srećni sat treninga (happy hour training)” na Cannes Lions-u. Njegov rad ćete pronaći na mjestima kao što su Rolling Stone, Fast Company i The Guardian.

U nastavku, učesnici su imali priliku da prisustvuju predavanju Xenie Tchoumi, digitalne influenserke sa preko 7 miliona pratilaca na društvenim mrežama i online preduzetnice, koja je govorila o značaju kontinuirane komunikacije i konstantne povezanosti sa ciljnom grupom za razvoj digitalnog marketinga i kreiranje prepoznatljivog brenda. Xenia je diplomirana ekonomistkinja, govori 6 jezika i odbila je ponudu za posao u JP Morgan-u kako bi nastavila da gradi svoje snove i razvija svoj online magazin Chicoverdose. Nedavno je imala izlaganje na 3 TEDx konferencije i govorila u Ujedinjenim Nacijama.

Do kraja prvog dana konferencije, na scenu će izaći i Neill Harbisson i Moon Ribas, koji će govoriti o kiborg umjetnosti i načinima na koji možemo “vidjeti” boje kroz registrovanje njihovih frekvencija, kao i Kerry O'Shea Gorgone – advokat, podkaster, govornik i pisac – koja dizajnira obuke za marketing profesionalce i piše za neke od najaktivnijih sajtova u marketinškoj i PR industriji, uključujući blog Mark Schaefera (Grow), Social Media Explorer, Entrepreneur, Spin Sucks i MackCollier.com, a takođe piše i za Huffington Post.

Izlaganja na prvom danu konferencije zatvoriće govornik koji se pojavio na CBS hit komediji The Big Bang Theory šest puta – Mike Massimino, bivši astronaut NASA-e, profesor na Kolumbijskom Univerzitetu, TV ličnost, viši savjetnik za svemirske programe u INTREPID Sea, Air and Space muzeju i jedan od najprodavanijih autora današnjice. On je služio kao astronaut NASA-e od 1996. do 2014., i letio u svemir  četiri puta za poslednje dvije Hubble svemirske misije.

Kao završnica prvog dana biće organizovano polufinalno takmičenje za 7 startapova iz Crne Gore i regiona, i to: crnogorski Daktilograf, Marleq i OWL, zatim HOTEO, One Assesment i zVision iz Srbije, i hrvatski Top Digital Agency. Pobjednik će biti proglašen sjutra i biće nagrađen sa dvije karte za San Francisko, hotelskim smještajem za tri dana (za dvije osobe), te dvije karte za trodnevnu konferenciju TechCrunch Disrupt San Francisco 2018 i Startup Alley Booth. 

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...