Tehnopolis: Počela dvodnevna TAIEX radionica

19.10.2017

U Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis danas je počela dvodnevna radionica o uspostavljanju Naučno-tehnološkog parka pod nazivom “TAIEX Workshop on the Establishment of a Science and Technology Park”. Događaj organizuju European Commission’s DG Neighbourhood and Enlargement Negotiations – TAIEX u saradnji sa Ministarstvom nauke Crne Gore i IPC Tehnopolis.

SONY DSC

SONY DSC

 

SONY DSC

 

Tokom dvodnevne radionice, eksperti iz Crne Gore, Slovenije i Bugarske će sa učesnicima podijeliti svoje iskustvo i znanje o najboljiM EU praksama. Osim toga, oni će predstaviti koncept Multiple Helix i saradnju između inovativnih ekosistema, kako bi prisutnima približili veze i uloge između ključnih stejkholdera – univerziteta, industrija i vlade. Neke od tema biće i razvoj i implementacija trenutnih aktivnosti podrške stanarima naučno-tehnoloških parkova, kao i odgovori na praktična pitanja kao što su: zašto naučno-tehnološki parkovi ne uspijevaju, ko investira u startapove i koje su njihove ciljne grupe.

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

TAIEX je instrument tehničke pomoći i razmjene informacija Evropske komisije, koji podržava javne uprave u pogledu približavanja i primjene zakonodavstva EU, kao i olakšavanja dijeljenja najboljih EU praksi.

SONY DSC

 

SONY DSC

 

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...