Tehnopolis: Počeli „Otvoreni dani nauke“ u Nikšiću

09.10.2017

Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis danas je otvorio svoja vrata učenicima koji su imali priliku da, u sklopu festivala Otvoreni dani nauke, prisustvuju edukativnoj interaktivnoj izložbi „Buđenje radoznalosti s Alisom u zemlji čuda“, kao i prezentacijama kreativne elektronike, virtuelne stvarnosti i 3D vizuelizacije.

Prvi gosti Tehnopolisa bili su učenici JPU Dragan Kovačević i PPU Montessori Zvono, zatim Obrazovni centar Plužine i OŠ Jagoš Kontić.

U toku prvog dana ove manifestacije učenici su mogli da čuju zanimljivu priču o nastanku bajke „Alisa u zemlji čuda“, koja je praćena interaktivnom izložbom i predavanjem prof. dr Gordane Medin.

Osim prof. dr Medin i predstavnika Prirodno-matematičkog fakulteta, na festivalu su učestvovali i stanari Tehnopolisa, kao i Atelje Egziperi, koji su mladim gostima predstavili pisca Luisa Kerola kao fotografa, čari putovanja kroz virtuelnu stvarnost, kao i osnove 3D vizuelizacije.

Ideja festivala je da kreativnim sadržajima, radionicama, izložbama, predavanjima i naučnim performansima približi nauku svim uzrastima, uz prisustvo eminentnih predavača iz cijelog svijeta.

Detaljan program festivala „Otvoreni dani nauke“ nalazi se na portalu www.daninauke.me.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...