Tehnopolis: Počeli „Otvoreni dani nauke“ u Nikšiću

09.10.2017

Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis danas je otvorio svoja vrata učenicima koji su imali priliku da, u sklopu festivala Otvoreni dani nauke, prisustvuju edukativnoj interaktivnoj izložbi „Buđenje radoznalosti s Alisom u zemlji čuda“, kao i prezentacijama kreativne elektronike, virtuelne stvarnosti i 3D vizuelizacije.

Prvi gosti Tehnopolisa bili su učenici JPU Dragan Kovačević i PPU Montessori Zvono, zatim Obrazovni centar Plužine i OŠ Jagoš Kontić.

U toku prvog dana ove manifestacije učenici su mogli da čuju zanimljivu priču o nastanku bajke „Alisa u zemlji čuda“, koja je praćena interaktivnom izložbom i predavanjem prof. dr Gordane Medin.

Osim prof. dr Medin i predstavnika Prirodno-matematičkog fakulteta, na festivalu su učestvovali i stanari Tehnopolisa, kao i Atelje Egziperi, koji su mladim gostima predstavili pisca Luisa Kerola kao fotografa, čari putovanja kroz virtuelnu stvarnost, kao i osnove 3D vizuelizacije.

Ideja festivala je da kreativnim sadržajima, radionicama, izložbama, predavanjima i naučnim performansima približi nauku svim uzrastima, uz prisustvo eminentnih predavača iz cijelog svijeta.

Detaljan program festivala „Otvoreni dani nauke“ nalazi se na portalu www.daninauke.me.

Povezani članci

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Juče održanim MeetUp-om na temu potencijala za razvoj društvenog preduzetništva započela je faza Ideacije RISE (Regionalni inkubator za društveno preduzetništvo) projekta. Ovaj događaj je po prvi put okupio četvtu generaciju RISE timova, u cilju dodatne motivacije za...