Tim Tehnopolisa na Smart City hakatonu u Zadru

11.10.2018

My smart City Hackaton&Conference danas je počeo u Zadru, a među učesnicima su i predstavnici Tehnopolisa Đorđije Brkuljan, menadžer za upravljanje programskim aktivnostima i razvoj preduzetništva i Jelena Đedović, menadžerka biznis inkubatora, zajedno sa timom iz Crne Gore koji će se takmičiti na hakatonu.
U takmičarskom timu su sadašnji  stanari Tehnopolisa – Dalibor Peković (ChoDex studio), Ilija Nikčević (Bad Brain studio) iz Nikšića, Mirsad Hadžalić i Amil Čengić (Daktilograf) i Denis Sijamić iz Pljevalja. Na hakatonu koji je podijeljen na početni i napredni nivo učestvuje 19 timova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a za napredni nivo u kome se takmiči i tim Tehnopolisa kandidovane su teme: Ekonomija  – Pametno upravljanje novcem, Digital City -.digitalna rješenja kojima bi olakšali svakodnevni gradski život, Mobilnost – povezivanje periferije/regije i grada. Prva nagrada u ovoj kategoriji iznosi 30.000 kuna.
Nakon dvadesetčetvoročasovnog hakatona, sjutra počinje konferencija na kojoj će biti proglašeni pobjednici i na kojoj će u toku dva dana biti organizovani paneli na temu pametnih gradova, IoT gradova budućnosti, globalnih inovacija i razvoja IT zajednice.
My Smart City hackathon i konferenciju po prvi put pokrenuli su predstavnici zadarske IT scene u saradnji sa Razvojnom agencijom Zadarske županije, Gradom Zadrom i brojnim lokalnim partnerima. Konferencija se sastoji od trodnevnog programa koji će okupiti renomirana imena zadarske i nacionalne IT scene, uz brojne zanimljivosti, druženja, te teme od značaja za pozicioniranje i razvoj Zadra u pravcu razvoja novih tehnologija, digitalizacije i inovacija, odnosno svega onoga što danas čini “pametni grad”.
Cilj konferencije je ukazati na konkretna pametna rješenja koja se implementiraju u gradovima u svrhu podizanja kvaliteta života, načinima na koji se stvara povoljno okruženje za razvoj pametnog grada, te vidjeti koliko je koncept pametnog grada zaživio kod nas.
My smart city konferencija u Zadru finansira se iz projekta CODE – Cooperation for Development of Cross Border Business Environment, unutar Programa prekogranične saradnje Hrvatska – BiH – Crna Gora 2014-2020.  kojim koordinira Agencija za razvoj Zadarske županije – Zadra nova, u saradnji sa Gradom Zadrom, a na kojem je Tehnopolis jedan od partnera. Pored Tehnoplisa, partneri su i TP INTERA iz Mostara i BIT d.o.o. Tuzla.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...