TK Montenegro: Obilježimo Međunarodni dan rijeka

16.02.2018

Povodom Međunarodnog dana rijeka koji se tradicionalno obilježava 14. marta svake godine, nevladine organizacije Turistički Klaster Montenegro i Društvo mladih ekologa Nikšić u saradnji sa Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis obilježiće ovaj dan nizom društveno korisnih aktivnosti:  foto konkursom, izložbom fotografija i  akcijom uklanjanja čvrstog otpada sa obala rijeka na teritoriji opštine Nikšić.

Foto konkurs  pod sloganom „SAČUVAJMO RIJEKE “ otvoren je od danas, a iz organizacije pozivaju sve građane Nikšića i okoline da sa svojim fotografijama učestvuju i doprinesu obilježavanju ovog značajnog  međunarodnog datuma.  Posebnih propozicija za kvalitet fotografije nema, već je potrebno dostaviti fotografije sa primjerima kako lošeg tako i dobrog odnosa prema našim vodnim resursima.

Konkurs će biti otvoren do 10.03., a fotografije možete dostavljati na e-mail: [email protected], sa naznakom “Za konkurs Sačuvajmo rijeke”.

Cilj ovog konkursa je da skrenemo pažnju na neodgovorno ponašanje prema vodnim resursima u lokalnoj zajednici i da pokrenemo inicijative koje će doprinijeti poboljšanju stanja na terenu.

Prezentacija fotografija sa konkursa, kao i izložba fotografija o nikšićkim vodotocima koje su u ranijem periodu uslikale NVU TK Montenegro i Društvo mladih ekologa biće predstavljeni u Tehnopolisu 14. marta sa početkom u 18 časova.

Akcija uklanjanja otpada na lokaciji jedne nikšićke rijeke planirana je za 11. mart. Iz organizacije pozivaju građane da se priključe i tako daju svoj lični doprinos u očuvanju naših rijeka. Lokacija će biti određena nakon obilaska terena na osnovu vrste i količine otpada koji je deponovan na lokaciji i o tome će učesnici akcije biti naknadno obaviješteni.

Svi zainteresovani za učešće u akciji mogu se prijaviti na gorenavedenu mejl adresu.

Foto: Miloš Zvicer

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...