Treći dan Startap Akademije u Beogradu: Predstavnica Tehnopolisa na treningu za menadžere habova

19.10.2018

U Beogradu je trenutno u toku treći dan Startap Akademije, na kome ispred Tehnopolisa prisustvuje menadžerka biznis inkubatora Jelena Đedović. Prethodna dva dana su bila posvećena startapovima, koji su od međunarodnih stručnjaka učilii o fundraisingu i pristupu investitorima.

U fokusu današnje radionice su menadžeri habova koji su u prilici da nauče više o tome kako se gradi međunarodna mreža mentora i zašto je bitna, kako kvalitetno startapove pripremiti za nastup pred investitorima i na šta se fokusirati kada je u pitanju prikupljanje sredstava, ne samo za startapove već i za habove.

Pored predstavnice Tehnopolisa, na radionici učestvuju i menadžeri regionalnih organizacija za podršku startapovima – Digitalizuj.Me iz Crne Gore,  PROTIK ICT Centar i Center for Information and Development iz Albanije, Centar za transfer tehnologije iz Srbije, Networks i SPARK iz Bosne i Hercegovine, Center for Technology Transfer and Innovations – INNOFEIT iz Makedonije, te ICK sa Kosova.

Uz podršku Tehnopolisa, na drugom modulu Startap Akademije učestvuju i dva crnogorska startapa – Daktilograf  i The Badger.

Obuku za menadžere sprovode međunarodno priznati treneri Selma Prodanović, ekspert za razvoj biznisa i investiranje, Florian Kandler, osnivač tri startapa od kojih su dva uspjela da prikupe preko 3 miliona EUR sredstava putem fundraisinga, i Sreten Vranić, direktor Sektora stanovništva u Erste Banci i dugogodišnji mentor na više preduzetničkih programa.

WB6 Startup Akademija je dio projekta “Strengthening the Startup EcoSystem in the Western Balkan Region”, koji je finansiran od strane  Regionalnog fonda za promociju spoljne trgovine – GIZ/ORF FT, a na kome je Tehnopolis jedan od partnera.

Povezani članci

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Juče održanim MeetUp-om na temu potencijala za razvoj društvenog preduzetništva započela je faza Ideacije RISE (Regionalni inkubator za društveno preduzetništvo) projekta. Ovaj događaj je po prvi put okupio četvtu generaciju RISE timova, u cilju dodatne motivacije za...