U okviru Green Culture Foruma održana 3 predavanja u Tehnopolisu

24.05.2018

U okviru sedmog Green Culture Foruma danas su u Tehnopolisu održali predavanja Ruben Vergara Meersohn, direktor za razvoj kompanije Digital Town na teritoriji Balkana, Aleksandra Milaković, koordinatorka Digital Town za Balkan i predstavnica startapa City Beep, i Maja Beriša, eko-preduzetnica.

Ključne teme predavanja bile su uticaj digitalnog talasa na lokalnu zajednicu, kreiranje smart city koncepta, zatim potencijali održivog turizma, preduzetništva te alternativne primjene blockchain tehnologija.

Prema riječima Vergare, Digital Town pomaže ljudima da pretražuju, povežu i kupuju lokalno u preko 22.000 gradova širom svijeta, budući da je njihova inovativna tehnologija pretraživanja brendirana sa identitetom svakog grada. Oni kreiraju online zajednice u kojima stanovnici i posjetioci učestvuju u razvoju lokalne ekonomije, i to rade na globalnom nivou. “Radimo sa zainteresovanim stranama u gradu, pružamo lokalnim trgovcima besplatne online prodavnice i direktno učestvujemo u uspjehu građana da zadrže sredstva gdje pripadaju – lokalno. Mi smatramo da je građanski ponos poziv na akciju i inspirišemo ljude da zajedno stvaraju rješenja u zajednicama širom svijeta”, zaključuje on.

Koordinatorka Digital Town za Balkan, Aleksandra Milaković, predstavila je aplikaciju City Beep, a eko-preduzetnica Maja Beriša govorila je o značaju uspostavljanja održive ekonomije i veze između potreba, proizvodnje i potrošnje.

Green Culture Forum je sedmodnevna manifestacija koja se održava od 20. do 27. maja u Ulcinju, Kotoru, Baru, Tivtu, Cetinju, Nikšiću, Budvi, Bijelom Polju i Podgorici.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...