U petak počinje Regionalni kamp za mlade preduzetnike

17.10.2019

Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis u saradnji sa Naučno tehnološkim parkom Čačak, DELI – kreativnim prostorom za djelovanje iz Niša, Tehnološkim parkom INTERA iz Mostara i Naučno tehnološkim parkom Crne Gore, organizuje drugi po redu Kamp za mlade preduzetnike u periodu od 18. do 21. oktobra 2019. godine na Vučju u Nikšiću.

Ove godine, Kamp je regionalnog karaktera jer će preko 40 učesnika, od čega 27 studenata, iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore razgovarati i kroz brojne radionice i panele razvijati nove preduzetničke ideje.

Teme koje će biti obuhvaćene su: prepoznavanje dobre biznis ideje, put od freelancinga do preduzetništva, komercijalizacija ideje – izlazak na tržište, marketing, prodaja, konkretizacija ideje – uvod u biznis planove, iskustvo u finansiranju ideje – Solarni jedrenjak, kako do finansiranja (grantovi, crowdfunding, investicije, komercijalni krediti), razvojni put crnogorskog startup-a Uhura Solutions i priprema za pitch. Posljednjeg dana Kampa, učesnici će biti u prilici da primijene znanja stečena na Kampu i da na finalom pitch-u predstave svoje ideje koje će razvijati radom u grupama tokom tri prethodna dana.

Među eminentnim predavačima od kojih će mladi budući preduzetnici dobiti nova znanja kroz interaktivna predavanja nalaze se: Antonije Pušić (Rambo Amadeus), Darko Ivanović, Velibor Bošković, Vedran Šimunović, Ratko Bataković, Ana Simonović, Milan Babić, Nenad Stojanović, Mirsad Hadžalić, Nebojša Krsmanović, Blažo Crvenica, Bojan Tešić i Mladen Marković, dok će na radionicama zajedno sa Vanjom Zorić Šundić i Bojanom Perović stečena znanja moći primijeniti kroz praktične vježbe.

Regionalni kamp za mlade preduzetnike svečano će biti otvoren u petak, 18. oktobra, sa početkom u 10h, a tom prilikom će se prisutnima obratiti zvanični predstavnici i partneri iz regiona.

Značaj ovog događaja i efekte koje ćemo ostvariti zajedničkim djelovanjem na razvoj preduzetništva kod mladih prepoznala je Coca-Cola HBC Crna Gora, koja je generalni sponzor Kampa.

Vidimo se na Vučju!

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...