U petak počinje Regionalni kamp za mlade preduzetnike

17.10.2019

Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis u saradnji sa Naučno tehnološkim parkom Čačak, DELI – kreativnim prostorom za djelovanje iz Niša, Tehnološkim parkom INTERA iz Mostara i Naučno tehnološkim parkom Crne Gore, organizuje drugi po redu Kamp za mlade preduzetnike u periodu od 18. do 21. oktobra 2019. godine na Vučju u Nikšiću.

Ove godine, Kamp je regionalnog karaktera jer će preko 40 učesnika, od čega 27 studenata, iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore razgovarati i kroz brojne radionice i panele razvijati nove preduzetničke ideje.

Teme koje će biti obuhvaćene su: prepoznavanje dobre biznis ideje, put od freelancinga do preduzetništva, komercijalizacija ideje – izlazak na tržište, marketing, prodaja, konkretizacija ideje – uvod u biznis planove, iskustvo u finansiranju ideje – Solarni jedrenjak, kako do finansiranja (grantovi, crowdfunding, investicije, komercijalni krediti), razvojni put crnogorskog startup-a Uhura Solutions i priprema za pitch. Posljednjeg dana Kampa, učesnici će biti u prilici da primijene znanja stečena na Kampu i da na finalom pitch-u predstave svoje ideje koje će razvijati radom u grupama tokom tri prethodna dana.

Među eminentnim predavačima od kojih će mladi budući preduzetnici dobiti nova znanja kroz interaktivna predavanja nalaze se: Antonije Pušić (Rambo Amadeus), Darko Ivanović, Velibor Bošković, Vedran Šimunović, Ratko Bataković, Ana Simonović, Milan Babić, Nenad Stojanović, Mirsad Hadžalić, Nebojša Krsmanović, Blažo Crvenica, Bojan Tešić i Mladen Marković, dok će na radionicama zajedno sa Vanjom Zorić Šundić i Bojanom Perović stečena znanja moći primijeniti kroz praktične vježbe.

Regionalni kamp za mlade preduzetnike svečano će biti otvoren u petak, 18. oktobra, sa početkom u 10h, a tom prilikom će se prisutnima obratiti zvanični predstavnici i partneri iz regiona.

Značaj ovog događaja i efekte koje ćemo ostvariti zajedničkim djelovanjem na razvoj preduzetništva kod mladih prepoznala je Coca-Cola HBC Crna Gora, koja je generalni sponzor Kampa.

Vidimo se na Vučju!

Povezani članci

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

Dvodnevni radni sastanak projekta "Knowhow Communities for Accelerating RTI Transfer in the Danube Region" (RTIT>>) uspješno je održan u Ljubljani. Ovaj sastanak je bio i prva prilika da se projektni partneri sretnu uživo i zajedno rade na definisanju koraka za...

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...