U Sarajevu održana radionica za izgradnju kapaciteta menadžera hub-ova

26.09.2019

U okviru projekta Strengthening the Startup EcoSystem in the Western Balkan Region – GIZ, u Sarajevu je tokom prethodna dva dana održana treća radionica za jačanje kapaciteta hub-ova za podršku startup-ovima Zapadnog Balkana, a među učesnicima bila je i predstavnica Tehnopolisa Anja Grabovica, asistentkinja na aktivnostima razvoja biznis inkubatora.

Ovaj dvodnevni trening bio je namijenjen onima koji su direktno povezani sa startup-ovima u cilju pripreme hub-ova i njihovih menadžera za pružanje podrške u njihovom daljem razvoju.

U toku treninga učesnici su istraživali uspješne startup sisteme, razgovarali o konceptima i metodologiji izgradnje zajednice i uobičajenim zabludama sa kojima se susrećemo.

Tokom prvog dana radionice, učesnici su imali praktične vježbe u cilju podsticanja sistematskog pristupa ekosistemu startup zajednica, istovremeno pružajući uvid u praktične alate i primjenjive metodologije, koje se mogu koristiti na lokalnom i regionalnom nivou.

Drugog dana radionice učesnici su istraživali šta dobro funkcioniše u startup sistemima na Zapadnom Balkanu, kako bi dobre primjere prakse mogli iskoristiti u daljem radu njihovih hub-ova.

Korisne informacije i znanja prisutnima su prenijeli mentori i predavači, koji su svoja znanja o ovoj oblasti usavršavali godinama: Aiste Lehmann, Jaka Levstek, Armin Konjalica i Igor Madžov. Među učesnicima su menadžeri hubova iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije.

WB6 Startup Akademija dio je projekta “Strengthening the Startup EcoSystem in the Western Balkan Region”, koji je finansiran od strane  Regionalnog fonda za promociju spoljne trgovine – GIZ/ORF FT, a na kojem je IPC Tehnopolis jedan od partnera.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...