U Tehnopolisu održan sastanak predstavnika Ministarstva ekonomije i klastera

23.11.2017

Predstavnici Direktorata za razvoj Ministarstva ekonomije danas su u Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis realizovali sastanke sa članovima klastera Agroturizam Nikšić i turističkog klastera Montenegro.

Osim predstavnika IPC Tehnopolis i članova klastera, sastancima su prisustvovali i Miloš Čelanović, generalni direktor Direktorata za razvoj, Miodrag Latković, predsjednik Komisije zadužene za realizaciju programa državne pomoći za razvoj klastera i Milena Jovetić, savjetnica u Direktoratu za razvoj i sekretarka Komisije.

Tokom sastanka, članovi klastera su imali priliku da izraze svoj stav i sugestije u vezi sa projektom, kao i da razmijene mišljenja o dosadašnjim aktivnostima. Sastanak je zaključen diskusijom o budućim aktivnostima koje će biti realizovane u okviru projekata podržanih kroz Program podsticanja razvoja klastera, kao i pozitivnim komentarima od strane Komisije za realizaciju projekta.

Cilj Programa podsticanja razvoja klastera je finansijska podrška efikasnijem funkcionisanju inovativnih klastera i njihove bolje promocije, u pravcu ostvarivanja bolje konkurentske pozicije malih i srednjih preduzeća na nacionalnom i međunarodnom tržištu.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...