U Tehnopolisu realizovan događaj “Dan karijere”

28.12.2016

Predstavnici Filozofskog i Filološkog fakulteta, Unije poslodavaca i Karijernog centra su pred punom multimedijalnom salom podijelili sa studentma, učenicima ali i ostalim učesnicima, zanimljive savjete i iskustva, ali i načine na koji se može pozicionirati i učiniti konkurentnim na tržištu rada, kako osnovati sopstveni biznis, a sve to od onih koji već imaju izgrađene karijere.

Dobrodošlicu učesnicima i panelistima je poželio izvršni direktor IPC Tehnopolis, Ratko Bataković, dok je Nevena Keković, jedan od koordinatora portala edukacija.me, kazala je da je cilj projekta da učine obrazovanje dostupnim u svim sferama, te tako pomognu mladima.

Danilo Niković, direktor ljudskih resursa Pivare “Trebjesa” iz svog dugodišnjeg iskustva sa raznim poslovima i života u SAD-u, savjetovao mladim ljudima da konstantno uče, odnosno da se učenje ne završava onog dana kada se izađe sa fakulteta, nego da tada tek počinje.
Da Univerzitet Crne Gore prepoznaje promjene na tržištu rada, ali i potrebe studenata da se što kvalitetnije pripreme za izazove koji slijede kada završe formalno obrazovanje, kazao je Uglješa Janković, ispred Karijernog centra UCG.

Osim predstavnika Unije Poslodavaca i Karijernog centra UCG, smjernice studentima su dali i prof dr Igor Lakić ispred Filološkog i dr Predrag Živković ispred Filozofskog fakulteta.

Povezani članci

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

Dvodnevni radni sastanak projekta "Knowhow Communities for Accelerating RTI Transfer in the Danube Region" (RTIT>>) uspješno je održan u Ljubljani. Ovaj sastanak je bio i prva prilika da se projektni partneri sretnu uživo i zajedno rade na definisanju koraka za...

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...